20-årige Cedric: ”En full hiss räddade mitt liv”

NYHETER

Cedric Vanderswalm, 20, skulle ha varit där det exploderade på flygplatsen.

Men ett försenat tåg och en full hiss räddade hans liv.

– Jag skulle precis gå in i hissen när det exploderade, säger han till AP.

Tiotals personer har dött och hundratals har skadats i explosionerna i Bryssel.

Vid 08.30-tiden i morse, mitt i morgonrusningen, exploderade två bomber på flygplatsen Zaventem. Minst 14 personer har dött och 92 har skadats och 20-årige Cedric Vanderswalm kunde ha varit en av dem.

– Mitt tåg var fem minuter sent, så jag hade tur, säger han till AP.

”Jag hade tur”

Tanken var att han skulle resa från den belgiska staden Knokke till hans animatörjobb i London på tisdagsmorgonen. Men tåget till flygplatsen var minuter sent och när han stressade mot avgångshallarna möttes han av en full hiss och tvingades vänta på nästa. Något som kan ha räddat hans liv.

– Jag kom inte in. Jag väntade på nästa hiss och när jag skulle kliva in i hissen exploderade det, säger han och berättar hur personer lämnade sitt bagage och sprang.

– Hade jag tagit den tidigare hissen, skulle jag ha varit precis i explosionen. Jag hade tur, säger han till nyhetsbyrån.

Halva Cederic Vanderswalms ansikte är täckt av sot och damm när han står utanför flygplatsen.

Skulle ha varit där

Entreprenören Marc Noel, 63, kan också ha överlevt explosionerna på grund av ett beslut – han bestämde sig för att köpa en biltidning.

Han var inne i en affär på flygplatsen när det exploderade bara 50 meter bort och en bit av taket föll ned.

– Folk grät och skrek. Det var fruktansvärt. Jag vill inte tänka på det men jag skulle troligtvis ha varit exakt där bomben exploderade, säger han till AP.