"När han kom över mig ryckte jag honom i håret"

NYHETER

Linn, 39 överfölls av man på väg hem från fest - räddades av man i fönster

Linn Norberg, 39, var på väg hem efter ett födelsedagsfirande på Avenyn i Göteborg när hon blev brutalt överfallen av en okänd man som fortfarande är på fri fot.
– Jag sparkade och slog för att komma loss, berättar hon.

Det var vid femtiden i söndags morse som Linn Norberg promenerade genom staden då hon lade märke till en man som gick bakom henne.

– Jag märkte ganska snabbt att han följde efter mig så jag försökte skaka av honom genom att gå lite snirklande gator, säger Linn Norberg.
Till slut började hon springa och trodde först att mannen försvunnit men när hon nådde Haga Östergata hördes plötsligt snabba fotsteg bakom henne och innan hon hann reagera kastade sig mannen över henne.
Han slet sönder hennes tröja och drog ner henne på marken.

– När han hoppat på mig fick jag tag i hans hår och började rycka och dra samtidigt som jag sparkade och skrek allt vad jag kunde.

Vem är okända räddaren?

Hennes rop fick en boende på gatan att öppna sitt fönster och skrika åt gärningsmannen som då släppte Linn Norberg och mannen reste sig upp och gick sin väg utan brådska.

– Han bara tog sin keps och gick därifrån. Han sprang inte, han vände sig inte om, han bara gick lugnt, säger Linn Norberg.

En förundersökning har inletts och polisen inväntar resultat från den tekniska undersökningen av Linn Norbergs tröja och de DNA-spår som samlats under hennes naglar.
Polisen söker även iakttagelser från andra som kan ha befunnit sig i närheten.
– Vi söker kontakt med mannen i fönstret, eller om någon har sett eller hört något, hör av er till oss, säger förundersökningsledaren Anna Sandén.

Linnéa Sundström

ARTIKELN HANDLAR OM

Göteborg

Brott