Fyrabarnsmamma mördad i Arlöv

Kvinna hittad död i lägenhet – polisen misstänker mord

Av: 

Susanna Nygren

Susanna Odraks

NYHETER

ARLÖV/STOCKHOLM. En kvinna har hittats död i en lägenhet i Arlöv utanför Malmö. Polisen har upprättat en anmälan om mord eller dråp.

– Vi har hittat en kvinna som har blivit utsatt för kraftigt våld, vi misstänker att hon har blivit mördad, säger Patrik Nyquist, polisens utredningsledare.

Vid 15.30-tiden på onsdagseftermiddagen larmades ambulans till en adress i Arlöv efter att en död kvinna hittats i en lägenhet. Polisen vet i nuläget inte hur länge kvinnan hade varit död. Det var kvinnans arbetsgivare som först slog larm.

– Hon saknades från sin arbetsplats nu på morgonen, säger Patrik Nyquist, polisens utredningsledare.

Kvinnans skador gör att polisen misstänker att hon har utsatts för ett grovt våldsbrott och polisen har upprättat en anmälan om mord eller dråp.

Kvinnans anhöriga är underrättade, enligt polisen.

Brottsplatsen spärrades av och polisen utförde under kvällen en teknisk undersökning.

– Nu har vi påbörjat en dörrknackning, vi försöker söka efter vittnen som eventuellt har sett och hört nånting. Samtidigt så påbörjar vi en utredning där vi kartlägger offret, vilket kommer att ta tid, säger Patrik Nyquist.

”Ingen misstänkt”

Polisen vill ännu inte gå ut med hur gammal kvinnan är, men uppger att det handlar om en vuxen kvinna.

Vad hade kvinnan för skador?

– Det är inget vi går in på just nu, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisregion Syd.

Har ni några spår?

– Teknikerna är inte färdiga med sin undersökning än, vi inväntar den.

Har ni någon misstänkt gärningsman?

– Ingen är gripen eller misstänkt i nuläget.

Vid 19.30-tiden var polisen kvar på brottsplatsen.

– Vi har jobbat med dörrknackning och bildat oss en uppfattning om vad som har hänt. En polispatrull har åkt tillbaka till stationen för att påbörja en anmälan, säger Kim Hild, presstalesperson på polisregion Syd.

Har något tillhygge använts?

– Vi kan inte utesluta att det inte ha gjort. Vi vet inte hur man i så fall skulle ha gått tillväg. Men det kan vara så, säger Kim Hild.

”Helt ofattbart”

Grannar som Aftonbladet har pratat med såg kvinnan nyligen.

– Jag såg henne senast i går. Då träffade jag henne på parkeringen, allt verkade bra med henne då. Hon tog sin bil och körde iväg, säger en granne under onsdagen.

En annan granne berättar att hon inte har sett till kvinnan på ett tag, men att hon inte sett eller hört något märkligt.

– Det är helt ofattbart att det skulle hända här. Det är ett väldigt trevligt område med bra stämning, säger en ytterligare en granne.

Strax före klockan 22 var polisens tekniker forfarande kvar på platsen. Vid 23-tiden uppger polisen att både dörrknackningen och den tekniska undersökningen är avslutade.

Hur jobbar ni vidare nu?

– Vi ska börja sammanställa de uppgifter vi har och bestämma hur vi ska gå vidare med utredningen, säger Jimmy Modin, presstalesperson på polisregion Syd.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Fyrabarnsmamma mördad i Arlöv

ÄMNEN I ARTIKELN

Fyrabarnsmamma mördad i Arlöv

Arlöv

Brott

Polismyndigheten