Hittad mystiskt död i skogen: ”Han hade inga fiender”

1 av 7
NYHETER

AVESTA. Över ett dygn har gått sedan mannen hittades död mitt i skogen.
Polisen har kartlagt hans sista timmar i livet, men vad som hänt är en gåta.

– Jag kan inte tro att någon skulle vilja göra honom illa, säger en tidigare jaktkamrat.

Tipsa | Aftonbladet

En bit in i skogen från en slingrande grusväg har polisen satt upp sina blåvita avspärrningsband. Här, utanför ett litet samhälle norr om Avesta, hittade en förbipasserande den avlidne mannen vid lunchtid i går.

Omständigheter på platsen gjorde att polisen inledde en förundersökning om misstänkt mord.

– Det var en sammantagen bedömning utifrån vad som mötte oss när vi kom dit som låg bakom det beslutet, säger Tommy Lindh, presstalesperson på polisen i Bergslagen.

Sista timmarna kartlagda

Under tisdagen genomförde polisen en teknisk undersökning i skogsområdet. Dessutom har ett stort antal förhör hållits. Syftet: Att kartlägga mannens sista timmar i livet.

– Vi har pratat med både personer som har anknytning till tiden och platsen, samt sådana som finns i mannens närhet, säger Tommy Lindh, och fortsätter:

– Bilden har klarnat nu. Men jag kan inte gå in på vad som framkommit.

I anslutning till fyndplatsen påträffades en bil, som polisen har tagit i beslag.

– Den ingår i utredningen. Mer säger jag inte om det.

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt.

”Väldigt obehagligt”

Det mystiska dödsfallet har spridit stor förstämning i byn.

– Han var en otroligt lugn och omtyckt person, väldigt engagerad i familjen. Jag kan inte tro att någon skulle vilja göra honom illa. Han hade inga fiender, säger en person som tidigare jagat med mannen.

Han fortsätter:

– Jag kan inte förstå att något sådant här hemskt har hänt i vårt lilla samhälle.

En man som bor nära platsen där den avlidne anträffades berättar att han vaknade i natt, när polisens bilar passerade huset.

– De började köra redan mitt på dagen. Sedan under natten kom det flera bilar. Det var en väldig trafik, säger han.

– Normalt sett är det väldigt lugnt här. Det som hänt nu är väldigt obehagligt, säger en kvinna som har ett sommarhus i närheten.

Obduktionen viktig

Kroppen kommer nu skickas till Rättsmedicinalverket i Linköping för obduktion. Förhoppningen är att resultatet av den undersökningen ska föra polisen närmare svaret på vad som hänt mannen.

– Mycket är avhängt den rättsmedicinska undersökningen. Den är helt avgörande för att se vartåt kompassen pekar i det här fallet, säger Tommy Lindh.

– Den rapporten kommer vi sammanföra med förhör, resultat av platsundersökningen och annat. Därefter tar vi beslut om hur vi går vidare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Avesta

Brott