137 tigrar lösa i tempel i Thailand

avSusanna Hållbus

NYHETER

Uppgifter: Munkarna släppte ut dem efter bråk med myndigheterna

1 av 4

Över hundra tigrar är lösa i ett buddhistiskt tempel i Thailand.

Beväpnade med bedövningsgevär försöker myndigheterna få ordning på situationen.

– Det var kaos när vi kom i går, säger chefen för djurskyddsmyndigheten, Teunjai Noochdumrong till CNN.

Enligt uppgift är det munkarna själva som släppt ut djuren. Templet i Kanchanaburi, väster om Bangkok, är känt för tigrarna och att besökare kan gå runt och ta bilder med dem.

Men enligt djurskyddsmyndigheten Wildlife Conservation Office (WCO) blir tigrarna misskötta, och det är dessutom alldeles för farligt för besökarna.

I flera månader har thailändska myndigheterna därför försökt stänga den kontroversiella turistattraktionen. Under måndagen fick de till slut tillstånd att gå in och överta vårdnaden av tigrarna.

Nu försöker de få ordning i kaoset.

– När våra veterinärer kom till platsen sprang tigrarna omkring överallt. Det verkar som att templet släppt ut tigrarna med flit, för att försvåra vårt arbete, säger chefen för djurskyddsmyndigheten, Teunjai Noochdumrong till CNN.

Tigertemplet har även anklagats för att vara inblandat i olaglig handel med djuren, något som inte har bevisats. Djurrättsaktivister säger att templet avlar djuren olagligt och vissa besökare har vittnat om att tigrarna verkar drogade, rapporterar Bangkok Post. Templet nekar till anklagelserna, skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Thailand