Misstänkt gruppvåldtäkt i Norrtälje

NYHETER

En kvinna larmade polisen och uppgav att hon blivit indragen i ett buskage vid en busshållplats i Norrtälje i går kväll.
Där misstänks hon ha blivit våldtagen av flera män.

– Det ska vara fler än en gärningsman, säger Susanne Abrahamsson vid Norrtäljepolisen.

Kvinnan ringde till polisen vid 21.40-tiden på lördagen och anmälde våldtäkten, som ska ha ägt rum kort dessförinnan.

– Hon stod och väntade på bussen i Älmsta. Hon blev indragen i ett buskage och våldtogs, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Hund sökte i området

Under kvällen och natten genomförde polisen en teknisk undersökning och lät en kriminalsökshund söka igenom platsen. Kvinnan fördes till sjukhus för undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt våldtäkt.

Inledningsvis var uppgifterna om det inträffade mycket knapphändiga. Kvinnan kunde kort efter händelsen inte lämna något signalement på angriparana.

– Hon var inte helt nykter vid tillfället, och dessutom var hon chockad. Därför var det inte så lätt att få fram uppgifter, säger Susanne Abrahamsson, stationsbefäl vid Norrtäljepolisen.

– Nu har det dock börjat klarna, och vi har fått signalement.

Flera gärningsmän

Under söndagen har polisen hållit uppföljande förhör med målsäganden. Då har det framkommit att det sannolikt rör sig om en gruppvåldtäkt.

– Det ska vara fler än en gärningsman. Hur många det rör sig om kan jag dock inte säga i nuläget. – Det råder förundersökningssekretess, så jag kan inte delge så många detaljer alls, säger Susanne Abrahamsson.

Angriparna ska ha varit okända för kvinnan.

Knackat dörr

Polispatruller har knackat dörr i området.

– Vi håller på med inre spaning och bearbetar information som vi får in från boende. Det kan handla om observationer av människor som rört sig i området vid den här tidpunkten, säger Susannne Abrahamsson.

– Vi väntar också in resultatet från den tekniska undersökningen.
På söndagseftermiddagen hade polisen inte gripit någon misstänkt för brottet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norrtälje

Brott