Clinton leder stort över Trump i ny mätning

Av: Linnea Carlén

Publicerad:
Uppdaterad:
Ett slag mot Trump Hillary Clinton har en tvåsiffrig ledning enligt en ny mätning.
Ett slag mot Trump Hillary Clinton har en tvåsiffrig ledning enligt en ny mätning.

Slaget om Vita huset är långt ifrån över. Egentligen har det knappt börjat.

Men klart står att demokraternas troliga presidentkandidat Hillary Clinton i ännu en mätning har en tvåsiffrig ledning över republikanen Donald Trump.

En ny opinionsmätning ger förra utrikesministern Hillary Clinton 13 procentenheters försprång till Donald Trump, republikanernas förmodade kandidat i det amerikanska presidentvalet i höst.

46 procent angav att de stöder Clinton jämfört med 33 procent som föredrar Trump.

Övriga uppgav att de inte avser att rösta på någon av de båda, enligt mätningen som är utförd av Ipsos för nyhetsbyrån Reuters under perioden 1–5 juli.

Enligt en mätning som Washington Post/ABC News presenterade för lite drygt en och en halv vecka sedan tappade Donald Trump 7 procentenheter jämfört med den föregående samtidigt som stödet ökar för Hillary Clinton. Enligt mätningen var hennes ”ledning” då till 12 procentenheter.

Hillary Clinton har där 51 procent av stödet mot 39 procent för Trump.

Samma dag presenterade även NBC News/Wall Street Journals en mätning, i vilken fastighetsmiljardären tappar, om än mindre.

I den mätningen går han back 2 procentenheter och ligger 5 procentenheter bakom Hillary Clintons 46 procent av stödet.

Men med mindre än 100 dagar kvar tills de första presidentvalsrösterna börjar läggas kan mycket forfarande hända. I en annan undersökning, utförd av Quinnipiacunversitetet, som också presenterades nyligen hade Clinton ett försprång på bara två procentenheter.

Hon fick då stöd av 42 procent av de tillfrågade jämfört med 40 procent för Trump.

Felmarginalen i den nya undersökningen, där 1 610 registrerade väljare intervjuades, var plus/minus 2,4 procentenheter, enligt TT.

Publicerad: