Dallas-skytten drömde om att bli polis

1 av 8
NYHETER

Dallas-skytten Micah Johnson drömde om att bli polis.

Men kriget i Afghanistan förändrade honom.

– Jag älskar min son av hela mitt hjärta. Jag hatar det han gjorde, säger hans pappa James Johnson gråtande.

För första gången sedan polismorden i Dallas berättar nu Micah Johnsons föräldrar om sin son i en intervju med The Blaze.

Mamman Delphine Johnson säger att Micah blev som en annan människa efter militärtjänstgöringen. Förtvivlat såg hon sin son förvandlas från en extrovert kille som älskade att ha roligt till en ”enstöring”.

Som barn drömde Micah om att bli polis men blev så småningom allt mer intresserad av att ta värvning.

– Han älskade sitt land. Han ville skydda sitt land, säger mamman till The Blaze.

”Gillade” extremistgrupper

Men militärtjänstgöringen var inte som Micah hade förväntat sig.

– Han blev besviken. Väldigt besviken, säger mamman.

Micah blev allt mer bitter mot den amerikanska regeringen. Samtidigt började han studera svartas historia. På Facebook gillade han extremistgrupperna ”The New Black Panther Party” och ”African American Defense League”. Enligt familjen visade han aldrig något hat mot vita – det han hatade var ”orättvisor”, enligt mamman.

”Jag hatar det han gjorde”

Polisens dödsskjutningar av Philando Castile och Alton Sterling tros ha varit det som så småningom fick Micah att begå sina fruktansvärda gärningar. Under en protestmarch i Dallas den 7 juli sköt han ihjäl fem poliser och skadade ytterligare sju poliser och två civilpersoner. Händelsen är den dödligaste som drabbat amerikansk polis sedan terrorattackerna den 11 september. Micah barrikaderade sig i ett parkeringshus där polisen efter flera timmars förhandlingar sprängde honom till döds.

– Jag vet inte vad jag ska säga till någon för att göra något bättre. Jag kunde inte ana att detta skulle hända. Jag älskar min son av hela mitt hjärta. Jag hatar det han gjorde, säger Micas pappa James Johnson.

Än så länge är bara delar av intervjun med Dallas-skyttens föräldrar utlagd. På onsdag kväll klockan 23 svensk tid planerar The Blaze att publicera den i sin helhet.

ARTIKELN HANDLAR OM