Här käkar de – som kungar

NYHETER

Pizzahaket är ensam på tronen

1 av 4 | Foto: Pontus Lundahl/TT
Gillar oxfile och bea Prins Carl Philips förstaval är Alpek-pizzan, en extra allt-variant.

Här är kungafamiljens hemliga favoritpizzeria.

– Både Victoria och Carl Philip har ätit här sedan de var små. När de var tonåringar kom de hit med sina kompisar och nu tar de med sina barn, avslöjar Ciao Ciao Grandes ägare Kemal Alpek.

Pizzerian ligger av­sides ett par kvarter från Östermalmstorg i Stockholm och lockar enligt ägaren många kända namn som Björn Borg, Lasse Berghagen, Tomas Ledin, Björn Ulvaeus och Benny Andersson.

Och så var det de kungliga högheterna. Både kungen och drottningen slår sig ner i lokalen lite då och då. Men inte lika ­ofta som deras barn, som enligt Kema Alpek kommer till pizzerian flera gånger i månaden.

”Får var ifred”

- Jag tror att de känner sig hemma här, för de får alltid vara ifred. Man slås alltid av hur trevliga de här, Victoria är ju hur gullig som helst, säger han när Allt om Stockholm är på besök och avslöjar vilka de kungliga favoriterna är.

Prins Carl Philips förstaval är Alpek-pizzan, en extra allt-variant med oxfilé, bearnaisesås, sparris, lök, mozzarella och champinjoner. Kronprinsessan Victoria tar hellre en simpel tomatpasta medan de yngsta, precis som de flesta barn, brukar välja enklare pizzor som Bambino och Margherita.

”Fina personer”

Inga märkligheter alls.

- Hela kungafamiljen är så medmänsklig och fina personer och precis som alla andra, säger Kemal Alpek och säger först att de är som vilka kunder som helst.

Sen ångrar han sig och beskriver hur stolt han är över att de kommer tillbaka, år efter år.

ARTIKELN HANDLAR OM