Misstänkt mord på byggvaruhus i Norge

1 av 4
NYHETER

En 22-årig man har gripits efter att en 42-årig man stuckits ihjäl med kniv på ett byggvaruhus i södra Norge.

Den gripne mannen är anställd på varuhuset, skriver VG.

– Han var blodig, det såg inte bra ut, säger Ole Bjørnar Kåsastul som såg när den misstänkte gärningsmännen kom ut ur butiken.

Vid 15-tiden på lördagen larmades polisen i Norge till byggvaruhuset Maxbo i Notodden i landets södra delar. Polisen misstänker att en 22-årig man stuckit ihjäl en 42-årig man.

– En person har gripits och vi har spärrat av platsen. En person har bekräftats död på platsen. Vi har inlett en undersökning och kriminaltekniker är på väg. Vi söker inga andra gärningsmän, säger Gisle Småge på polisen i Sør-Øst till VG.

”Konstig stämning”

Brottet uppges ha ägt rum i ett av varuhusets bakutrymmen, sannolikt ett personalrum. Mordvapnet ska ha varit en kniv. Polisen utesluter dock inte att gärningsmannen även använt andra vapen.

Den avlidne och den gripne ska ha känt varandra sedan tidigare. De uppges dock inte ha haft en nära relation.

Den gripne är känd av polisen sedan tidigare, dock inte för några allvarliga brott, skriver VG.

Tidningen har talat med vittnet Ole Bjørnar Kåsastul:

– Jag kom in i butiken och upplevde att det var en konstig stämning. Jag fick kontakt med en av de anställda som berättade att det skett ett mord, säger han.

Hindrades av personal

Ole Bjørnar Kåsastul gick ut till sin bil och körde bort till andra sidan vägen. Då fick han syn på den misstänkte gärningsmannen som kom ut ur butiken.

– Han hade en yxa i handen. Han var blodig, det såg inte bra ut.

Enligt Ole Bjørnar Kåsastul såg det ut som att mannen sedan slog till en parkerad bil med sin yxa.

– Så lade han ifrån sig yxan och tog upp en telefon. Han verkade relativt lugn. Personalen stod runt honom, men höll sig på avstånd. De hanterade situationen extremt bra och hindrade honom från att köra iväg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge