SVT-journalister attackerades av knivman

NYHETER

Två SVT-journalister har jagats av en knivman i Karlskrona.

Journalisterna skulle på onsdagen ha ett möte med mannen när han helt plötsligt blev hotfull och jagade bort dem med kniv.

– Han var väldigt aggressiv, säger ansvarige Nils Hanson.

Två journalister från SVT:s Uppdrag granskning har blivit knivhotade i Karlskrona, rapporterar SVT Blekinge.

Journalisterna hade tidigare träffat mannen och bokat en tid om att mötet skulle ske. Men när de dök upp hemma hos honom blev han plötsligt hotfull och gick till attack med kniv.

– Mannen var väldigt aggressiv och mötte vårt team med en kniv i handen, säger Nils Hanson, ansvarig utgivare på Uppdrag granskning, till Aftonbladet.

”Var väldigt aggressiv”

Den mycket aggressive mannen ska även ha sagt någonting när han hotade journalisterna, men Nils Hanson vill inte gå in på exakt vad.

– Han var väldigt aggressiv från första stund. Det var uppenbart att han genom hot ville få våra reportrar att lämna platsen, vilket de också gjorde.

Journalisterna har inte skadats av händelsen.

Har polisanmält

TV-kanalen har nu polisanmält händelsen som inträffade vid 19-tiden på onsdagskvällen.

– Vi ser väldigt allvarligt på det här. Journalister ska kunna utföra sitt uppdrag utan att utsättas för detta, säger han.

Man vill inte ge några detaljer om vilka det var som blev jagade av knivmannen eller vad de höll på att spela in på platsen eftersom det fortfarande är ”en bit kvar till publicering”.

Men enligt Nils Hanson påverkar inte det här SVT:s rutiner för framtiden, utan de kommer nu att fortsätta sitt arbete i Karlskrona.

– Det här var en händelse som var omöjlig att förutse speciellt eftersom vi redan hade ett uttalat möte.

ARTIKELN HANDLAR OM

Karlskrona

Brott