73-årig pensionär sköts ihjäl vid polisövning

1 av 4
NYHETER

En 73-årig kvinnlig pensionär har skjutits till döds vid en polisövning i USA.

Kvinnan deltog i ett rollspel då hon spelade ett offer när polisen som spelade ”the bad guy” av misstag avfyrade ett riktigt skott.

– Det här är fruktansvärt, säger polischefen Tom Lewis.

USA är i chocktillstånd efter att en 73-årig pensionär, May Knowlton, av misstag skjutits till döds av polisen.

Ungefär 35 invånare i samhället Punta Gorda deltog på tisdagen i en ”skjut/skjut inte” övning som brukar anordnas för att invånarna ska få bättre förståelse för polisens arbete.

Men övningen gick helt fel. När Mary Knowlton skulle spela inbrottstjuv sköt polismannen henne med en revolver som var tänkt att bara ha lösa skott – och hon avled av skottet.

– Det här är fruktansvärt för oss alla, säger polischefen Tom Lewis på en presskonferens, enligt ABC News.

Oklart varför det hände

Polismyndigheten kan ännu inte ge något svar på varför en verklig pistol, med riktig ammunition, kom till användning vid tillfället. Vanligtvis brukar projektiler med tomma hylsor och minskad styrka användas vid övningstillfällena.

– Vi känner inte till varför polisen hade tillgång till ammunitionen, säger han.

Polismannen är nu avstängd medan händelsen utreds.

Mannen är ”helt förstörd”

Pensionären Mary Knowlton var på övningen tillsammans med sin man och de hade ställt in sig på ”en rolig kväll”. Hon ska slumpmässigt ha valts ut för att delta i rollspelet som går ut på att polisen ska visa vilka snabba beslut de ställs inför i deras arbete.

Nu är hennes man helt ”förstörd”, enligt sonen Steve Knowlton.

– Det är för mycket hat i den här världen, i Amerika, vi känner alltid att vi behöver hämnd och det löser ingenting. Det är självklart inte lätt att förlåta, men det måste göras. Hon bevakar mig nu, säger sonen under en presskonferens.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

Florida