Hittades död dagen efter misshandel – 23-åring efterlyst

1 av 2 | Foto: Räddningstjänsten på platsen efter misshandeln.
NYHETER

En 23-årig man söks nu för misshandeln av den 28-åring som i tisdags hittades död utanför Söderhamn.

– 23-åringen är anhållen i sin frånvaro och efterlyst misstänkt för misshandel och grovt vållande till annans död, säger kammaråklagare Therese Stensson.

Enligt åklagaren blev 28-åringen misshandlad vid ett bråk under måndagen. Mannen kördes i ambulans till Hudiksvalls sjukhus – men försvann från sjukhuset innan han undersökts färdigt.

Dagen därpå, i tisdags, hittades 28-åringen död i ett hus utanför Söderhamn. Om han avlidit av skadorna från misshandeln eller efter något ytterligare brott är ännu outrett.

– Kroppen har skickats för rättsmedicinsk undersökning och obduktion. Närmast avvaktar vi ett besked om dödsorsaken. I dagsläget har vi dock inget som tyder på att han utsatts för något mer brott än den första misshandeln men det kan inte uteslutas, säger åklagaren.

Slagen i huvudet

Det var vid 13.30 på måndagen som polis och ambulans larmades till bostadsområdet Norrberget i centrala Söderhamn med anledning av ett bråk. Där hittades en 28-årig man som blivit slagen i huvudet med ett träföremål. En 23-årig man ska ha utdelat slaget.

28-åringen fördes till sjukhuset i Hudiksvall, och polisen inledde en förundersökning om grov misshandel och spärrade av platsen för teknisk undersökning.

Men 28-åringen stannade inte kvar på sjukhuset, utan tog sig därifrån. Brottsrubriceringen ändrades då till misshandel av normalgraden då det antogs att skadorna var förhållandevis lindriga.

Nu har alltså brottsrubriceringen utökats med grovt vållande till annans död.

Fler förhör ska hållas

28-åringen kan ha varit mer skadad än vad man trott. En källa uppger för Aftonbladet att mannen fick hjälpas in i bostaden, ett hus utanför Söderhamn, av sina nära när han kom från sjukhuset. På tisdagsmorgonen låg han död.

Ambulanser, poliser och kriminaltekniker larmades till huset där 28-mannen hittades, och flera förhör kommer att hållas.

Vad som hände när 28-åringen försvann från sjukhuset är också oklart.

– Jag har varit i kontakt med chefsläkaren som dock inte fick tag i någon med kännedom om händelsen i dag. Han hoppas få svar på detta under onsdagen, säger Camilla Jansson Wengelin vid Region Gävleborgs presstjänst.

ARTIKELN HANDLAR OM

Söderhamn

Brott