Man skar halsen av sin hund – lät den förblöda

avNicole Gustafsson

Foto: TT/Colourbox foto
Mannen gjorde bedömningen att det var ett smärtfritt förfarande att skära halsen av hunden.

En man i 45-års åldern tog fram en kniv och skar halsen av sin hund. Hunden förblödde långsamt i mannens lägenhet och utsattes för kraftigt lidande. Nu döms Boråsbon för djurplågeri skriver Borås Tidning.

Det var i mars som polisen åkte till en bostad i Borås efter att de fått larm om att blod funnits på platsen. När de kom fram visade det sig att det inte handlade om ett blodspår, utan flera.

Både väggar och golv var fulla med spår av blod. I bostaden befann sig en man i 45-års åldern som hade skärsår på kroppen. Senare hittades även en död hund med skärskador på halsen, något Borås tidning var först att rapportera om.

Det stod klart att mannen dödat sin hund genom att skära halsen av den. Mannen lämnade sedan hunden att förblöda. Blodspåren som polisen fann på väggarna kommer från att hunden gått runt i lägenheten och strukit sin blodiga hals mot väggarna.

Man skar halsen av hund – såg det som smärtfritt

Boråsbon erkänner i tingsrätten att han tagit livet av hunden. Han gjorde bedömningen att det var ett smärtfritt förfarande att skära halsen av hunden eftersom den, som han själv beskriver i rätten, inte gnydde eller skällde.

Borås tingsrätt beslutade att mannen ska dömas för djurplågeri då han dödat hunden på ett otillåtet sätt. Rätten menar även att mannen utsatt hunden för kraftigt lidande både psykiskt och fysiskt.

”Han har avlivat sin hund genom avblodning utan bedövning, vilket står i strid mot ett uttryckligt förbud i djurskyddslagen”, skriver tingsrätten och dömer mannen till 80 dagsböter.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Borås