Fyra mc-olyckor på kort tid

Uppdaterad 2015-07-14 | Publicerad 2015-07-13

Krock mellan mc och lastbil

Inom loppet av 20 minuter inträffade fyra olika motorcykelolyckor på måndagskvällen.

En person skadades allvarligt efter att ha krockat med en bil i Västerås.

Inom loppet av ett par minuter inträffade vid 17.45 två trafikolyckor med motorcyklar i Västerås. En motorcyklist fördes till sjukhus efter att ha krockat med en personbil.

– En person är avförd med ambulans men än så länge är det oklart skadeläge, sa Petter Yderfors, LKC-befäl vid polisen i Västmanland.

Polisen meddelade senare att mc-föraren blivit allvarligt skadad. Bilföraren chockades av händelsen och fick också uppsöka sjukhus. I den andra olyckan körde en person omkull och fick lindriga skador.

Flera krockar

20 minuter tidigare inträffade en krock i en korsning i centrala Göteborg. Enligt Göteborgspolisen fanns knapphändiga uppgifter från platsen eftersom polispatrullen på plats inte hunnit rapportera in.

– Det är en krock mellan en motorcykel och en personbil med det är oklart skadeläge. Vi är plats och arbetar, säger Jenny Widén, presstalesman för polisen i Västra Götaland.

Ett vittne berättar att han kom till platsen minuterna efter olyckan. Bilföraren hördes då av poliser medan motorcykelföraren lyftes in i en ambulans. Polisen meddelade senare att han fått lindriga skador.

"Allvarliga benbrott"

Knappt fem minuter efter den olyckan körde en motorcykel in i en lastbil på E4:an en bit söder om Sillekrog. Föraren av motorcykeln blev liggande på vägen och fördes sedan bort i ambulans, vid medvetande men med förmodade allvarliga benbrott.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln