Christian, 16, slagen av maskerade män

Christian, 16, stod vid T-Centralen när han såg en grupp skrikande maskerade män som plötsligt kom emot honom.

Innan han hann ta skydd slog de honom i ansiktet.

– Jag var väldigt rädd, säger han till Aftonbladet.

Christian, 16, hamnade i gängets väg.
Christian, 16, hamnade i gängets väg.

Under fredagskvällen har en stor polisinsats ägt rum i Stockholms city. En poliskälla till Aftonbladet har berättat att polisen tidigare fått in tips om att hundratals fotbollshuliganer skulle komma till Centralen för att ”rensa upp”. Under dagen har flygblad, som innehåller formuleringar om att 200 svenska män samlats för att markera mot gatubarn vid Centralen, delats ut i centrala Stockholm. Aftonbladets poliskälla uppger att olika grupper bestående av såväl fotbollshuliganer som nazister rört sig i city under kvällen.

Polis på plats berättar bland annat att 40-50 personer vid 21-tiden gått till attack mot personer vid Sergels torg.

Tog skydd i matbutik

Christian, 16, var en av dem som hamnade i gängets väg. När Aftonbladet träffar honom är han omskakad och har ont i käken.

En timme tidigare hade han varit på väg till sin tjej men gjort en avstickare för att träffa en kompis vid Sergels torg.

– Vi stod uppe vid ett par rulltrappor vid T-Centralen. Min kompis rökte. Då ser vi att det kommer massa folk och jag säger till honom att vi ska flytta på oss, men innan vi hinner undan skriker någon ”jävla rasist” till mig och så får jag en hård smäll i ansiktet.

Därefter sprang han en våning ner och tog skydd i en matbutik.

– Jag började blöda jättemycket, så jag gick ner på Ica för att få papper att torka mig med, säger Christian, vars föräldrar har gett sitt medgivande till den här intervjun.

”Blir så jäkla rädd”

Han säger att han mår bra efter omständigheterna men att han känner sig chockad.

– Man blir så jäkla rädd. Jag mår bra men jag har ont i tänderna och käkbenet. Det gjorde jäkligt ont, de tog i ordentligt.

– Jag var väldigt rädd och trodde verkligen att jag skulle dö.

Publisert:

Ämnen i artikeln