Nu har vi anpassat våra nyheter till surfplattan

NYHETER

Välkommen till en ny nyhetsupplevelse som är snabb, överskådlig, modern och helt anpassad för din surfplatta.

Här laddar du ner nya appen för iPad:

https://itunes.apple.com/se/app/aftonbladet/id284962281?mt=8/?requiredbrowser=external

Här laddar du ner nya appen för Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.aftonbladet.start&requiredbrowser=external

Tidigare har Aftonbladet inte varit anpassad för tablets. Som läsare har du fått använda vår desktopversion på surfplattan. Det har gått långsamt att scrolla, vissa funktioner som bildspel och livebevakning har fungerat dåligt och det har varit svårt att få överblick. Vi har också fått mycket kritik för att sajten upplevts som väldigt rörig.

Vad är det som är nytt?

Appen!  Ladda ner från Appstore eller Google Play. Du får en bättre upplevelse och kan enkelt navigera och upptäcka nya artiklar och avdelningar. I appen finns en rad extra funktioner som t ex nyhetspushar och möjlighet att följa krönikörer och ämnen. På Android kan du också lyssna på poddar i vår podcastspelare.

Snabbheten - den nya appen är snabb och enkel - du kan lugnt och enkelt sitta hemma i soffan och scrolla/navigera för att hitta intressanta artiklar, se på tv och "swipa" fram bilder.

Utseendet - många av er är vana att surfa på Aftonbladet i mobilen och därför har vi tagit fasta på just mobilappens populära design och nyhetsflöde.  

Journalistiken i fokus - på vår nya tabletapp är journalistiken i fokus. Vi har jobbat mycket med artiklarna och presenterar text, bilder och tv på ett nytt sätt för ge en bättre läsupplevelse.

Mer att läsa - på varje artikel finns ett "släp" med rekommenderade puffar som vi hoppas ska locka till mer läsning.

Bästa och största nyhetskällan - den nya appen ska vara både ”newsig” och "tillbakalutad". Som läsare kommer du alltid känna dig nyhetsuppdaterad.

Så hittar du - längst upp till vänster kan du klicka fram menyn och A-Ö för att enklare hitta avdelningar, bloggar eller till exempel någon av våra krönikörer. Till vänster på startsidan finns det vi kallar "funktionsyta" - där kan du lätt logga in, följa ämnen och krönikörer samt hitta mer Plusläsning.

Helt anpassad till plattan

Tack vare mycket utvecklingsarbete kommer Aftonbladet fungera mycket bra på din surfplatta, oavsett om du har en Android, Ipad, liggande eller stående läge. Många av våra läsare föredrar att surfa just i stående läge.

Den nya tabletappen har tagits fram i samarbete med företaget Adore you.

Fortsätt tycka till

Vi vill tacka de läsare som följt oss i arbetet. Era synpunkter, både positiva tillrop och åsikter som "varför gör ni så där" har hjälpt oss jättemycket. Utan er hade vi inte klarat det.

Som alltid när man bygger nytt är det lite stökigt och digital utveckling är en evig process. Det här är en första version av tabletappen som vi vill fortsätta utveckla tillsammans med er.

Som sagt, vi är inte klara, vår tabletresa har bara börjat. Hör gärna av dig med idéer och synpunkter. Vad är bra, vad kan bli bättre?

Tyck till här

"Välkommen in, stanna en stund – du kommer inte att missa något"

Här laddar du ner nya appen för iPad:

https://itunes.apple.com/se/app/aftonbladet/id284962281?mt=8/?requiredbrowser=external

Här laddar du ner nya appen för Android:

https://play.google.com/store/apps/details?id=se.aftonbladet.start&requiredbrowser=external