Blixthalka på vägar – många olyckor

1 av 2
NYHETER

Ett tiotal olyckor har inträffat på vägar runt om i Sörmland och Östergötland under morgonen.

Nu varnar polisen för blixthalka.

”Ta det försiktigt”, uppmanar Östgötapolisen.

På bara en dryg timme inträffade åtta bilolyckor i Nyköpingsområdet.

– Vi hinner inte fram på alla olyckor just nu, sa Mikael Ericson, länsvakthavande befäl på Sörmlandspolisen vid sjutiden.

Bland annat körde en bilist på E4:an av vägen i södergående riktning strax innan avfarten till Skavsta flygplats vid klockan kvart över sex.

”Många kanske inte är beredda”

Två bilister som kört av vägen på riksväg 57 i höjd med Björnlunda respektive länsväg 223 i höjd med Ekebydal voltade också. I båda de senare fallen är det oklart om någon skadats. Inga personskador har rapporterats i de övriga olyckorna.

I Flen inträffade två singelolyckor vid sjutiden och längs riksväg 55 i höjd Djulöbadet i Katrineholm körde en förare till en mindre skåpbil av vägen.

Enligt polisen är det halt ute på vägarna i länet.

– Vi vet ju inte vad det beror på i fall till fall, men många kanske inte är beredda. Det kanske är några som bytt till sommardäck också, säger Mikael Ericson.

Varnar för halka i Östergötland

Även Östgötapolisen rapporterar om olyckor under tisdagsmorgonen.

Vid 05.30-tiden larmades räddningstjänst, ambulans och polis till E22 i höjd med Fransberg mellan Norrköping och Söderköping. I norrgående körriktning hade två bilister varit inblandade i singelolyckor. Sammanlagt tre personer färdades i de båda bilarna, men ingen skadades.

Östgötapolisen skriver på sin webbsajt att det är mycket halt väglag på platsen och uppmanar trafikanter att ta det försiktigt.

Uppsalapolisen uppger att tre olyckor som man kallats ut på i Enköping inträffat under morgonen ”delvis berott på halt väglag”. Ytterligare olyckor har inträffat i området, men polisen har inte behövt rycka ut på dem.

ARTIKELN HANDLAR OM

Nyköping

Trafik