Bröllopsfirade med hjärtan uppe i skyn

Av: Erik Melin

Publicerad:
Jet-e-gulliga Flygvärdinnan och piloten fick varandra under tisdagen.
Jet-e-gulliga Flygvärdinnan och piloten fick varandra under tisdagen.

Äktenskapet mellan kaptenen och flygvärdinnan fick en flygande start.

Högt ovan molnen manifesterades kärleken med en hjärtformad flygrutt.

– Jag tycker att det var en väldigt romantisk flygning, säger en talesperson för Air Malta till Sky News.

För precis 14 månader sedan så friade flygkaptenen Charles Borg under en flygning på alla hjärtans dag. Han skrev in flygkoordinater på sin dator och lade till "vill du gifta dig med mig" som sista not. Borg bad sedan kärleken, flygvärdinnan Julia Lynne Saliba, att läsa upp koordinaterna. Hon svarade sedan ja och pilot Borg firade med att flyga en hjärtformad rutt kring Sicilien på väg hem till Malta, skrev Times of Malta då.

Under tisdagen var det dags för bröllop. Släktingar, vänner och kolleger var inbjudna till ceremonin på den internationella flygplatsen på Malta. Efter att ha sagt ja till varandra gick paret till väders. Under en speciell kärleksflygning lades koordinater in för att föreviga parets kärlek. På till exempel flygspårarsajten Flightradar24 gick det att följa hur planet ritade två hjärtan i skyn.

Planet flög kring både Malta och Sicilien, rapporterar maltesiska TVM.

Nere på flygplatsens tavla för ankommande flyg stod kärleksplanet KM14JC ut. I stället för att ange att det landat stod det "nygifta".

Flög nära vulkan

Flygbolaget Air Malta, som både piloten och flygvärdinnan tillhör, bekräftade på tisdagskvällen att det rört sig om ett kärleksstunt.

– Jag tycker att det var en väldigt romantisk flygning. De flög nära Sicilien så att de kunde se Etna genom fönstret, säger en taleskvinna för flygbolaget till Sky News.

Hjärtflyningen har mötts av blandade reaktioner på sociala medier. Många användare på Twitter skriver att den var fin medan andra säger att det handlar om ett pr-stunt.

Charles och Julia träffades, förlovade sig och gifte sig i luften. Förhoppningsvis håller kärleken även nere på marken.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN