Bagage på Arlanda gav ifrån sig stark lukt – två anställda har fått sjukvård

avStaffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:

Två anställda på Arlanda har fått sjukdomssymtom efter att ha öppnat en bagagecontainer från Moskva.

Räddningstjänsten har fraktat bort containern och sedan hittat en fränt luktande väska.

– Ägaren till den har sagt att han importerar extrakt från parfymer, säger Magnus Andersson på räddningscentralen i Stockholms län.

Planet från Moskva landade på Arlanda klockan 19 på onsdagskvällen. När två anställda på flygplatsen öppnade en bagagecontainer från planet kände de en stark lukt och började därefter hosta. En av dem har även fått huvudvärk.

– När bagagehanterarna öppnade den här containern kom det en väldigt stark lukt, vilket gjorde att man tillkallade brandkår. De har fraktat bort containern i och med att man är osäker på var lukten kommer från, säger Mia Lindström på Swedavias pressjour.

Mår bättre

Bagagehanterarna har omhändertagits av sjuksköterskor.

– De har andats in något som luktat skarpt och sedan har de mått lite dåligt. Ambulansen har tittat på dem, men de mår bättre nu och har inte transporterats till sjukhus, säger Magnus Andersson, operativ chef på räddningscentralen i Stockholms län.

Vid 22-tiden på kvällen hade räddningstjänsten lyckats lokalisera den väska som lukten kom från.

Mätte med instrument

– Vi mätte med ett instrument och på så sätt kunde vi plocka ut en väska som har isolerats från de andra, säger Magnus Andersson.

Polisen fick därefter tag på väskans ägare.

– Han har sagt att han importerar extrakt från parfymer och att det är det som har orsakat lukten, säger Magnus Andersson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM