Mordet på Lisa Holm

Familjens önskan inför rättegången: Vara med när den misstänkte hörs

Av: 

Victor Stenquist

NYHETER

Skövde. I dag ställs Lisa Holms misstänkta mördare inför rätta.

Men familjen svävar fortfarande i ovisshet om varför hon dödades – och kanske får de aldrig svaret.

– Risken finns att de aldrig får någon förklaring. Det är så tragiskt som det kan bli, säger familjens målsägarbiträde Tore Brandtler.

Fallet Lisa Holm har nått ett av sina mest avgörande skeenden.

Rättegången mot den mordmisstänkte 35-åringen inleds i dag – med Lisa Holms anhöriga på plats i rätten.

– De har haft ett önskemål om att få vara med, och pappan ska själv också höras, säger advokat Tore Brandtler som företräder familjen.

Bland folk i Kinnekulle har en känsla av rädsla och oro följt med ända sedan mordet. En osäkerhet om det är 35-åringen som är mördaren finns kvar.

Men advokat Tore Brandtler är säker på sin sak.

– Jag är en erfaren brottsmålsadvokat och jag måste säga att jag inte känner någon större oro. Samtidigt vet man att det är en domstol med människor som dömer, men jag har till och med sagt att om åklagaren inte väckt åtal hade det varit snudd på tjänstefel.

Haft nära kontakt

Under de månader som gått efter mordet har Tore Brandtler haft nära kontakt med familjen som han kommit att känna väl. Det är med blandade känslor som de tar emot en rättsprocess.

– Familjen mår inte bra. Samtidigt som det finns något positivt med att det blir slut nu. Man vill få en punkt på spekulationerna och få se en fällande dom, säger Brandtler.

Något som familjen har kunnat finna viss tröst i är att dödsförloppet ska ha varit snabbt, enligt advokaten. Lisa Holms död ska ha gått på sekunder.

– Det som är jobbigt är naturligtvis att ett barn har gått bort, en syster. Den sorgen har man med sig hela tiden. Sen är det naturligtvis så att med internet så följer spekulationer, även negativa för Lisa även om det inte finns någon grund. Det finns inget ont att säga om flickan över huvud taget, säger advokaten och fortsätter:

– De har försökt värja sig för det, men det är svårt. Det kommer att bli jobbigt för dem och följa dem hela livet.

Så blir rättegången

Rättegången inleds i dag, onsdag, med sakframställan från åklagaren och sedan ska en så kallad syn göras i området kring Kinnekulle. Där kommer de inblandade parterna och rätten att med egna ögon se de aktuella platserna. Den åtalade 35-åringen kommer också att delta i synen.

Under torsdagen hörs de inblandade. Först Lisas pappa, sedan den åtalade 35-åringen, därefter resterande vittnen. Rättegången fortsätter sedan måndag och tisdag nästa vecka.

Advokat Tore Brandtler har en farhåga att 35-åringen inte kommer att erkänna, vilket gör att familjen kanske aldrig får reda på sanningen.

– Risken finns att de aldrig får någon förklaring. Att inga frågetecken rätas ut om varför hon dödats, och det är det tragiska i så fall.

ANNONS EXTERN LÄNK

Har du Covid-19? Få svar snabbt med enkelt hemmatest – beställ här

Quicktest

Publisert:

LÄS VIDARE

GW om bevisen mot 35-åringen: ’Jävligt knepigt’

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Lisa Holm

Brott