Energidryck

Skola förbjuder energidrycker

Av: 

Malin Wigen

Sätter stopp för energidryck.
Sätter stopp för energidryck.

NYHETER

Gumaeliusskolan, i Örebro, har satt stopp för energidryck bland eleverna. Detta efter att personalen upplevt att eleverna påverkades negativt.

– Vissa kunde lassa in ett flak med energidryck i sitt skåp, säger läraren Anders Österberg till ETC Örebro.

På högstadieskolan Gumaeliusskolan är det sedan några veckor tillbaka förbjudet att dricka energidryck. Det var förslag från flera håll i personalgruppen som ledde till beslutet. Enligt läraren Anders Österberg upplevde skolans personal att eleverna påverkades negativt av allt socker och koffein.

– Det har ingen positiv påverkan på eleverna. Min känsla är att de pendlade upp och ner i blodsockernivå. Med energidryck blir det höga toppar och djupa dalar. Som läsk fast gånger två. Vissa kunde lassa in ett flak med energidryck i sitt skåp, säger han till ETC Örebro.

Har ringt föräldrarna

Elever på skolan bekräftar för tidningen att det dricks en del energidryck både i och utanför skolan. De är medvetna om att stora mängder energidryck inte är bra för kroppen och berättar om vänner som åkt in på sjukhus efter att de druckit för mycket.

Enligt Anders Österberg har han har ringt upp föräldrar och informerat när han tycker att deras barn dricker för mycket. Men han är inte säker på att budskapet alltid går fram.

– Det är ganska nytt. Jag vet inte riktigt om föräldrarna hänger med. Jag ser själv när jag är och handlar hur föräldrar med tonåriga barn har flak i vagnen med energidryck, säger han till ETC Örebro.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skicka ett blombud och stötta Rosa Bandet – beställ vacker bukett här

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Energidryck