Hemlig brevvän ärver Charles Manson

1 av 2 | Foto: HANDOUT / REUTERS X80001
Charles Manson.

avLinn Elmervik

NYHETER

Sektledaren och mördaren Charles Manson blev 83 år gammal.

Nu står det klart att hans barn blir arvslösa – och att en hemlig brevvän ärver alla hans tillgångar, skriver TMZ.

I arvet ingår kläder, foton och rättigheter till Mansons musik.

Den 19 november dog den mytomspunne sektledaren Charles Manson efter flera omgångar på sjukhus.

Men arvet tillfaller inte hans familj.

Nu står det klar att samtliga av den dömde mördarens tillgångar går till en hemlig brevvän som Manson brevväxlat med från fängelset. Han och vännen ska ha haft både brev- och telefonkontakt ända sedan 90-talet.

Mannen ska dessutom ha besökt Manson i fängelset.

Gör barnen arvslösa

Enligt testamentet, som undertecknades av sektledaren den 14 februari 2002, ärver vännen kontanter, foton, Mansons kläder och personliga tillhörigheter samt rättigheterna till hans musik. Vännen blir också ansvarig för Mansons kropp.

Mannen, som inte vill att hans identitet offentliggörs, säger till TMZ att han pratade med Charles Manson i telefon så sent som den 21 oktober.

I testamentet uttrycker Charles Manson specifikt att han inte vill att hans barn, ex-fruar, vänner och advokater får någon del av arvet.

Var ledare för Mansonfamiljen

Charles Manson är en av historiens mest ökända brottslingar. Han var ledare för den sektliknande Mansonfamiljen som begick flera mord 1969. Ett av mordoffren var den höggravida skådespelaren Sharon Tate.

Trots att Manson aldrig var den som fysiskt utförde morden ansågs han ha varit den som planerat blodsvågen och influerat sektmedlemmarna så till den grad att även han dömdes för sju fall av mord. Han tillbringade de sista åren av sitt liv på Corcoran State Prison.

ARTIKELN HANDLAR OM