Hjördis hyllning till Ikea – en tatuering

NYHETER

För vissa är Ikeabesöken en mardröm men för Hjördis Wrede är det ren och skär njutning. Hon har till och med tatuerat in företagets logga på armen.

– De är ju så jävla trevliga där ute. Man får ett sådant positivt bemötande av personalen, säger hon.

1 av 2 | Foto: Privat
Hjördis Wrede har tatuerat in Ikea på armen.

Hjördis Wrede, 52, har ett stort intresse i sitt liv – att besöka Ikea. Fem dagar i veckan, måndag till fredag, ser hon till att åka till Ikea som ligger i Väla Köpcentrum i Helsingborg.

– Jag åker dit och tittar på folk, tar en kopp kaffe i och med att det är gratis, äter korv och handlar lite. Det gör ju alla pensionärer idag, säger hon och fortsätter:

– De är ju så jävla trevliga där ute. Man får ett sådant positivt bemötande av personalen. Jag älskar Ikea, de är billiga på många grejer som andra säljer dyrt.

Hennes intresse för Ikea har hon haft i cirka 10–15 år. När hon bodde i Sundsvall besökte hon Ikea veckans alla sju dagar. För ett år sedan flyttade hon till Sösdala i Skåne där hon kollade upp de Ikea-butikerna direkt. Efter att ha besökt Ikea i Malmö föll hennes val på Ikea i Helsingborg.

– Jag ska söka lägenhet där så jag kommer närmare så att det blir sju dagar i veckan igen.

”Ser alltid när det kommit något nytt”

För att hylla Ikea har hon gjort en armtatuering med företages logga, vilket även Helsingborgs Dagblad uppmärksammat. Nu ska hon tatuera in Helsingborg och Väla runt loggan också.

– Ingen trodde mig när jag sa det, men jag gjorde det.

Hon är igenkänd bland personalen.

– De tycker det är kul för jag ser alltid när det kommit något nytt.

För henne är Ikeabesöken ett sätt att sysselsätta sig.

– Jag vill inte sitta hemma i en lägenhet och titta på tv i 24 timmar per dygn. Jag måste ut och röra mig. Jag har inga barn som bor hemma, jag gör precis som jag vill.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ikea