Porrstjärna berättar om Donald Trump

Foto: Matt Sayles/AP/TT
Den tidigare porrfilmsstjärnan Stephanie Clifford, även känd som Stormy Daniels.
Foto: Susan Walsh/AP/TT
USA:s president Donald Trump.
NYHETER

Förväntningarna är höga på tv-intervjun med den tidigare porrfilmsstjärnan Stephanie Clifford som ska sändas i USA under natten till måndag. Clifford, även känd som Stormy Daniels, säger att hon haft en affär med Donald Trump innan han blev president.

Det är tv-kanalen CBS anrika program "60 Minutes" som gjort intervjun som handlar om det förhållande Clifford säger sig ha haft med Trump 2006-2007. Då var Trump inte politiskt aktiv, men han var gift med Melania Trump och de hade några månader tidigare fått en son.

Ännu en stämning

Intervjun är omtvistad av flera skäl. Dels skriver CBS att Clifford avslöjar detaljer som är av vikt "i nuläget". Dels har det kommit fram att Clifford tidigare tagit emot motsvarande drygt en miljon svenska kronor från Trumps advokat Michael Cohen för att vara tyst om sina möten med Trump. Men nyligen meddelade "Stormy Daniels" att hon hade för avsikt att berätta sin version av historien, eftersom hon ansåg att tystnadsavtalet brutits.

Parallellt har amerikanska medier rapporterat att den tidigare Playboy-modellen Karen McDougal lämnat in en stämning för att bli fri från ett liknande avtal som hindrar henne från att öppet berätta om en affär med presidenten.

"Grundlös anklagelse"

Donald Trump förnekar att han haft förhållanden med kvinnorna. Vicepresident Mike Pence har kallat uppgifterna om den påstådda kärleksaffären med Stephanie Clifford "en i raden av grundlösa anklagelser mot presidenten".

Rapporteringen är problematisk för Trump. Detta bland annat eftersom den antyder att han varit otrogen mot sin fru upprepade gånger, något som inte lär landa i god jord hos landets konservativa kristna, som utgör en viktig väljarbas för presidenten.

Hans popularitet har dock inte dalat de senaste veckorna utan ligger stadigt på cirka 42 procent, enligt Real Clear Politics sammanställning av mätningar.