Fordon spårade ur – stopp i tågtrafiken

NYHETER

Ett arbetsfordon har spårat ut norr om Skövde vilket orsakar stopp på Västra stambanan mellan Göteborg och Stockholm.

Prognosen för när trafiken kan återupptas är satt till i eftermiddag, då med begränsad framkomlighet.

– Håll dig uppdaterad om du ska ut i tågtrafiken, säger Jesper Andersson på Trafikverkets pressjour.

Det var vid strax före klockan 01 som olyckan inträffade.

– Det är ett arbetsfordon som har spårat ur i Väring, norr om Skövde, säger Jesper Andersson på Trafikverkets pressjour.

Trafikverkets personal har jobbar på platsen under hela natten, men det är i nuläget oklart varför fordonet spårade ur. Vid sextiden på morgonen hade bärgare ännu inte kommit till platsen.

– Bärgningsfordonet har kommit till platsen. Det är kranar som ska lyfta fordonet från rälsen. I nuläget vet vi inte hur länge det kommer ta, men så fort fordonet har lyfts och reparationer av spåret gjorts hoppas vi kunna använda ett av spåren, säger Beisi Sundin vid Trafikverkets pressjour.

Olyckan påverkar tåg som trafikerar på Västra stambanan, Göteborg–Skövde–Hallsberg–Stockholm.

Minst en till två timmars försening

Prognosen för när trafiken kan återupptas är satt till i eftermiddag, då med begränsad framkomlighet. Mycket av trafiken kommer att ledas om, mellan Töreboda och Skövde kommer Västtrafiks pendeltåg att ersättas med buss och vissa avgångar ställas in helt.

– Snabbtågen leds om, medan SJ:s regionala tåg bussersätts. Man får räkna med mellan en och två timmars längre restid eftersom tågen leds om, säger Beisi Sundin.

Signalfel – det betyder ordet 00:33
ARTIKELN HANDLAR OM

Tågtrafik

Hallsberg

Göteborg

Skövde