Låste in bebisarna i varm bil – med napp tejpad över munnen

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
Bebisar lämnades i stekhet bil.
NYHETER

De tre månader gamla bebisarna lämnades ensamma i stekhet bil.
En av tvillingflickorna hade en napp fasttejpad över munnen.
Nu åtalas en 31-årig kvinna och en 40-årig man för framkallande av fara för andra, skriver Norrbottenskuriren.

Tre månader gamla tvillingflickor hittades inlåsta i en varm bil utanför Sunderby sjukhus i maj 2016. Bebisarna hittades av en parkeringsvakt som direkt kunde se att barnen inte mådde bra och ringde efter hjälp, skriver Norrbottenskuriren.

Räddades av sjukhuspersonal

En flicka satt i framsätet och skrek häftigt med en napp fasttejpad över munnen. Den andra bebisen satt i baksätet och var lugn men mycket medtagen.

Sjukhuspersonal kom ut för att rädda dem ur den heta bilen genom att pressa ner en bilruta som var öppen ett par centimeter för att ge luft åt barnen. När de togs ur bilen var de mycket varma och mössorna var genomblöta av svett. Kontroller har visat att de lämnats i den stekheta bilen i drygt en timme.

Enligt pappan ska barnen ha lämnats i bilen när föräldrarna sökte akut sjukvård för deras tvååriga dotter på sjukhuset. Han säger i polisförhör att det var en stressad situation och att de länge sökt vård för tvååringens problem men inte fått någon hjälp.

”Gör så varje natt”

Mamman skulle egentligen återvänt direkt till bilen men följde istället med in på besöket när den äldre dottern blev inropad av läkaren, på grund av den stressiga situationen.

Föräldrarna nekar till brott men åtalas nu för framkallande av fara för annan.

Om den fasttejpade nappen säger pappan:

–  Vi brukar göra så varje natt. Annars spottar de ut den.

Så har brottsstatistiken förändrats genom åren 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Bilar

Brott