Nyheter

Bombexplosion i Damaskus

avKarin Winter

Bomber har briserat på en parkeringsplats i närheten av Justitieministeriet i Damaskus i Syrien. Minst tre personer har skadats och 20 bilar fick skador, skriver CNN. Målet för bomberna är, enligt statliga medier, domstolsväsendet.

Striderna i Syrien fortsätter. I dag briserade bomber i närheten av Justitieministeriet i Damaskus. Tre personer uppges ha blivit skadade och 20 bilar har fått skador, uppger CNN. Enligt syrisk tv rör det sig om en "terroristexplosion".

På onsdagen attackerades den regimvänliga tv-kanalen al Ikhbariyas huvudkontor i Drousha, en stad två mil söder om Damaskus, av beväpnade män. Minst tre personer ska då ha dödats och kontoret totalförstördes.

FN-rapport

Samma dag kom en oberoende FN-rapport som konstaterade att president Bashar al-Assads regim under de senaste tre månaderna begått alarmerande övergrepp mot den syriska befolkningen. "Situationen på marken försämras på ett snabbt och farligt sätt”, står det bland annat i rapporten, som baseras på nära 400 intervjuer samt fotografier, videomaterial, satellitbilder och andra dokument.

Inbördeskrig

FN konstaterade tidigare i juni att det råder fullskaligt inbördeskrig i Syrien, något president al-Assad också bekräftade i tisdags.

Efter att ett turkiskt militärflygplan skjutits ned för mindre än en vecka sedan av syrisk militär har nu Turkiet rustat. Enligt Svenska Dagbladet är 30 turkiska militärfordon på väg mot den syriska gränsen.

På lördag sker ett akut möte i Genevé, Schweiz, för att komma fram till en plan för att få slut på dödandet i i Syrien. På mötet kommer Kina, Ryssland, Frankrike, Storbritannien, USA och Turkiet att delta. Ryssland och Kina har tidigare sagt att de inte önskar ett militärt ingripande i Syrien.