Nyheter

Juholt mötte kritiker

Av: 

Erik Nises

NYHETER

För första gången sedan den stenhårda sms:sågningen av partiledaren möttes kommunalrådet Anders Johansson och Håkan Juholt.

Efter mötet smet Anders Johansson ut bakvägen men S-toppar kritiserade sms-sågningen.

– Det är fel att han skickar ut ett sms, säger Marita Ulvskog.

I dag träffades Socialdemokraternas partistyrelse för första gången sedan ledamoten Anders Johansson totalsågade Håkan Juholt för dennes insats i Ekots lördagsintervju. I ett sms som skickades till en rad partikamrater kritiserade han partiledaren för att vara otydlig, dåligt påläst och skrev att han inte visste om han längre ville vara en del av "förfallet" i partiet. Sms:et läckte snart till media och ämnet diskuterades självklart på partistyrelsemötet i dag.

"Tycker det är fel"

Men som vanligt var ledamöterna inte direkt frispråkiga när mötet var över, de som valde att prata gav dock en bild av att Johansson fått kritik för sitt agerande.

– Jag tycker att det är fel att han skickar ut ett sms där han säger att han är för fin för att vara med i ett parti som han tycker har gjort en dålig intervju, säger Marita Ulvskog, EU-parlamentariker.

Hur skulle han ha gjort med kritiken?

– Han skulle inte ha gjort på det sätt han gjorde. Han ska föra fram sin kritik på andra sätt, det tycker jag. 

Flera var inne på samma spår.

"Omdömeslöst"

– Jag tycker att det är lite omdömeslöst att föra den typen av diskussioner om andra partikamrater offentligt, vi måste prata med varandra och inte om varandra, säger Veronica Palm.

– Jag tycker man ska framföra kritik mellan fyra ögon på möten, säger Mikael Damberg.

Ledamötena fick också många frågor om hur de själv ställer sig i sakfrågan - Håkan Juholts insats i lördagsintervjun. De flesta menade att partiet måste bli tydligare och leverera klarar besked. Håkan Juholt själv höll med.

Johansson får beröm av Juholt

– Jag har varit väldigt tydlig med att säga att jag välkomnar debatt och diskussion i socialdemokraterna. Det är så många som vill att vi ska skärpa oss. Vi ska bättra oss.

På frågan om hur han bedömer sin egen insats i radion svarar Juholt:

– Man kan alltid bli tydligare, det är svårt att recensera sig själv, svara ja och nej på väldigt avancerade frågor det är inte alltid så himla enkelt.

Men han vill inte svara på vad han tycker om att Anders Johansson valde att framföra sin hårda kritik i ett sms:

– Anders Johansson är en alldeles förträfflig företrädare för det socialdemokratiska partiet ett uppskattat omtyckt kommunalråd som driver en bra politik i Sigtuna. Jag tycker att en partiledare alltid ska kunna kritiseras i alla sammanhang. 

Gick ut bakvägen

Enligt uppgift var det flera ledamöter som kritiserade Johansson för hans agerande, även om flera instämmer i delar av kritiken så ska ingen ha rest sig till Anders Johanssons försvar under mötet.

Själv gick han ut bakvägen och smet således förbi pressuppbådet.

Efter mötet skrev han dock på sin Facebooksida:

"Nyligen avslutat partistyrelsen. Framförde mina åsikter och tog emot synpunkter. Rakt och tydligt."

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert: