Blodigt dåd klassas som terror

NYHETER

En ännu oidentifierad gärningsman dödade sex i Oak Creek, Wisconsin

1 av 5 | Foto: En kvinna utanför templet i Oak Creek där anhöriga väntade på besked efter skottdramat.

NEW YORK. Ännu ett blodigt skottdrama inträffade igår i USA.

Men attacken mot ett Sikhiskt tempel i Wisconsin, som kostade sju människor livet, har osedvanligt allvarliga implikationer.

– Det handlar om inhemsk terrorism, konstaterar amerikanska myndigheter.

Det är bara drygt två veckor sedan James Holmes dödade tolv människor vid den så kallade Batman-massakern på en biograf i Aurora utanför Denver.

Igår inträffade ännu ett vansinnesdöd av samma blodiga sort.

En beväpnad man tog sig under förmiddagen in i ett sikhiskt tempel i Oak Creek, strax söder om Milwaukee i delstaten Wisconsin, och öppnade eld.

Sköts ihjäl av polis

Han dödade sex personer och skadade ett okänt antal människor som hade samlats i the Sikh Temple of Wisconsin för gudstjänst.

När polis strax därpå kom utbröt skottlossning och två befäl sårades svårt innan gärningsmannen sköts ihjäl.

– Om våra befäl inte handlat så heroiskt hade en betydligt värre tragedi ägt rum, säger John Edwards, polischef i Oak Creek, till CNN.

Myndigheterna har ännu inte offentliggjort gärningsmannens identitet och inget är ännu känt om hans motiv, men händelsen betecknas som terrorism.

FBI tar över utredningen

– Det handlar om inhemsk terrorism. Därför har FBI tagit över brottsutredningen, berättar polischefen John Edwards.

Representanter för ett flertal sikhiska organisationer i USA uppgav under söndagen att många amerikaner blandar ihop sikher med andra grupperingar och att de sedan terrorattackerna i New York och Washington 2001 ständigt levt under hot.