Fem frias för misshandeln

avSusanna Vidlund

Åklagaren saknar tillräcklig bevisning

Foto: GUNILLA RENSTRÖM
misshandlades svårt Carl-Eric Cedvander, 61, blev svårt misshandlad på Kortedala torg för två månader sen. Sju 15-åringar misstänks för dådet, nu är tre av dem släppta.

Carl-Eric Cedvander, 61, blev svårt misshandlad på Kortedala torg i Göteborg i mars.

Nu har åklagaren beslutat att lägga ned brottsutredningen mot fem av de gärningsmännen, rapporterar SR P4 Göteborg.

– Jag har inte fått in tillräcklig bevisning för att kunna säga att de har varit delaktiga i det här brottet, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson till P4 Göteborg.

Carl-Henrik Andersson menar att han inte kan bevisa delaktighet i brott mot fem av de totalt sju tonårspojkarna från Hjällbo som varit misstänkta för den grova misshandeln på Kortedala torg i Göteborg den 18 mars i år.

Inte längre misstänkta

Dock fortsätter utredningen kring de pojkar som är över 15 år. Det finns misstankar att de deltog i den grova misshandeln som Carl-Eric Cedvander utsattes för.

– För de två kvarstår misstankarna. Övriga fyra som är över 15 år är inte längre misstänkta. Beträffande den 14-årige killen har socialtjänstens utredning slutförts, säger kammaråklagare Carl-Henrik Andersson till GP.

Vårdas på sjukhus

Carl-Eric Cedvander har sedan misshandeln vårdats på Sahlgrenska sjukhuset för de svåra skador han åsamkades. I slutet av maj vaknade han upp ur koman, har Göteborgsposten tidigare rapporterat.