Nyheter

Felicia, 19, fick jobb – på sexlinje

Av: 

Josefin Westin

NYHETER

Uppdaterade sitt cv på arbetsförmedlingen – fick provjobba som ”mansslukerska”

Gick hem efter 50 minuter Felicia, 19, ville inte jobba som sextelefonist, och redan innan en timme hade gått av provjobbet fick hon nog.
Gick hem efter 50 minuter Felicia, 19, ville inte jobba som sextelefonist, och redan innan en timme hade gått av provjobbet fick hon nog.

Felicia Schenholm, 19, sökte jobb och la upp sitt cv hos Arbetsförmedlingen.

Dagen efter fick hon jobb som telefonist – på en d­ejtinglinje.

– Jag talade med fyra män, alla pratade om sex, säger Felicia.

Felicia Schenholm, 19, uppdaterade nyligen sitt cv på ­Arbetsförmedlingens hemsida. Dagen efter fick hon napp.

Hon blev uppringd av en rekryterare som berättade att företaget Balder Tech sökte pratglada telefonister till ett callcenter.

– Han sa att det var som en kundtjänst. Det kunde ringa upp folk som ville prata om allt möjligt, säger Felicia Schenholm.

Tjejer i varje rum

Callcentret låg i en lägenhet i Stockholms innerstad. I varje rum satt en tjej.

På intervjun utvecklade rekryteraren företagets verksamhet till att det drev dejtinglinjer.

Samma dag fick Felicia provjobba i ett av rummen med texten ”porr.com” på halva dataskärmen. Hon profilerades under namnet ”manslukerskan, liten, blond och söt”.

– Sen började det ringa. Första mannen ville inte prata om något annat än sex.

Hon pratade med fyra män innan hon tog sina saker och gick. En man hade sagt att han behövde ”hjälp för att komma”. En annan var nybliven pensionär och ville träffa en flicka.

– Efter 50 minuter kände jag att det var för jävligt och att jag inte ville jobba med sådana här.

”Vanlig verksamhet”

Balder Techs vd nekar till att verksamheten bygger på sex. Trots att det står i annonsen: ”100 procent super tjejer. Här får du det du längtar ­efter. Du blir inte besviken.”

– Det är inget hemligt det vi gör, det är en helt vanlig verksamhet med 0939-nummer. Vi har hållit på länge och är så seriösa som man kan bli i den här branschen. De får inte prata sex med varandra, säger vd Daniel Frid.

Enligt Arbetsförmedlingen är det inte ovanligt att arbetssökande kränks. Myndig­heten har ingen kontroll över företagen som registrerar sig på hemsidan och får tillgång till cv-databasen.

– Det här är ett problem och förfärligt. Vi har så stora ­volymer, och det finns ingen möjlighet att kontrollera alla, säger Eva-Lisa Höglund, avdelningschef på Arbets­förmedlingen.

ANNONS

SISTA CHANSEN: upp till 25% på solskydd för alla hudtyper - MEDS

Extern länk från MEDS

Beställ här

Publisert: