"Gör allt vi kan"

NYHETER

När organisationen Missing People fick höra talas om Gabriella Gardells försvinnande tvekade de inte en sekund.

I natt var arbetet med den försvunna 25-åringen i full gång.

– Vi gör allt vi kan, säger vice ordförande Peder Schillerström.

Foto: Missing Peoples ordförande Peder Schillerström. Trots sina före detta styrelseplatser hävdar Jessika Kangasniemi och hennes son Jerri Kangasniemi att de inte fick insyn i organisationen. Något som Peder Schillerström inte håller med om – Detta har ju varit deras ansvarsområden och då borde de ha påtalat det före sin avgång, säger han.

Missing People är en ­ideell organisation som hjälper anhöriga att hitta försvunna.

Trots att Gabriella Gardell försvunnit utanför Sverige såg organisationen det som självklart att hjälpa till när de hörde talas om händelsen.

– Att det handlar om ett försvinnande utomlands gör ju att vi inte kan arbeta riktigt som vi brukar, men självklart hjälper vi till så gott det går, säger Peder Schillerström.

Börjar vid hotellet

Vid utomlandsförsvinnanden menar Peder Schillerström att det är viktigt att få tag i så mycket dokumentation som möjligt.

– Just nu försöker vi ta ­reda på om hon checkat in eller ut från hotellet. När använde hon sitt kontokort senast? Har hon åkt till ­flygplatsen? Allt som ­dokumenteras kan hjälpa polisen, säger han.

En miljon på Facebook

Missing People har bara funnits i Sverige i drygt sju månader, men når redan över en miljon människor via sitt Facebook-konto.

– Vi använder kontot för att upplysa allmänheten om försvunna personer. Vi lade ut en efterlysning om Gabriella nu under natten, säger Peder Schillerström.