Facebook raderade bilderna på nyfödd

avAnders Munck

Nu ber sociala nätverksjätten om ursäkt

Grayson James Walker blev bara åtta timmar gammal.

Heather Walkers son föddes med en svår hjärnskada.

Hon var stolt över sitt barn och lade ut bilder på honom på Facebook.

Men Facebook tog bort dem.

Grayson James Walker blev bara åtta timmar gammal. Han föddes i februari i år, och hade anencefali, en svår utvecklingsrubbning som gör att delar av hjärnan och skallen saknas.

Paret Walker visste vad som väntade när sonen föddes. De hade känt till hans sjukdom sedan 16:e graviditetsveckan, men valde ändå att behålla barnet.

”Guds finaste skapelse”

De tog en stor mängd foton på pojken under hans korta livstid, och lade ut en del av dem på Facebook. Men det dröjde inte länge innan bilderna försvann.

– De tog bort dem på grund av hur de såg ut. De tillåter folk att lägga upp bilder på sig själva när de nästan är nakna, och så får inte jag dela med mig av guds finaste skapelse, säger Heather Walker till tv-kanalen WMC-TV.

Inga kommentarer från Facebook

Facebook förbehåller sig rätten att plocka bort innehåll som bryter en eller flera av nio regler, bland annat sådant som omfattar våld, mobbning eller spam.

När bilderna försvann fick Heather Walker stöd från sina vänner, som spred bilderna vidare på sina egna Facebook-sidor.  Det resulterade i att Walker stängdes av från Facebook i ett dygn.

– Man behöver inte titta på bilderna om man inte vill, säger Heather Walker, som är rörd över det stöd hon fått.

Facebook ber nu om ursäkt för att bilderna togs bort och att Heather stängdes av, rapporterar WMC-TV.

I ett skriftligt uttalande säger sociala nätverkssajten att de efter en undersökning har konstaterat att bilderna inte bröt mot någon av deras regler och att de togs bort av misstag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook