"Vart tog den traditionella dildon vägen?"

NYHETER

Bloggare om robotkärlek

1 av 4 | Foto: Barbarkvinna

Redan om några år kommer människan att kunna ha sex med en robot, hävdar nederländska forskare. Och om 50 år kommer det att vara möjligt att gifta sig med en man eller kvinna av stål.

Denna nyhet är i dag en av de största snackisarna i den svenska bloggvärlden – och bloggarna själva driver med tanken om ett robotäktenskap.

Skulle du vilja ha en robot som partner? En robot att älska med och till och med spendera resten av ditt liv med? David Levy, forskare i artificiell intelligens vid universitetet i Maastricht till Live Science tror att allt fler kommer öppna sina ögon och sinnen för denna typ av kärlek – kärlek till en egen robot istället för en riktig människa.

– Jag är säker på att när de första glansiga magasinen skriver historier som ”jag har haft sex med en robot, och det var fantastiskt”, så kommer många människor att följa exemplet, säger han.

Men svenska blogagre köper inte riktig denna resonemang. De driver med själva grejen i sina bloggar.

"Sen lyfter han upp mig..."

Vart tog den traditionella dildon vägen? frågar sig Barbakvinna på Aftonbladet Blogg. I sin blogg skriver hon att kvinnor inte behöver en robot att älska med utan en som städar, diskar och plockar undan. ”Då kommer kvinnor att få mer ork för att ha sex med mannen istället.”

Bloggaren Emma ironiserar över hela grejen med en komisk framtidsvision om hur det skulle kunna vara om man nu skulle haft en robot till make: ”Han kommer springandes (som alla vet tänder jag på killar som springer) med en ros i munnen. Den är visserligen av stål den med för en riktig skulle han bara bita av. Men det är tanken som räknas tänker jag.

Sen lyfter han upp mig och han bär mej förbi alla mina jätteavundsjuka kompisar som bara har sina originella äktenskap ihop med en riktig man istället för med något så underbart som en plåtburk utan riktiga känslor” skriver hon i sin blogg.

"Inget nytt"

Ja, det är inte många bloggare som tar forskaren David Levy på allvar. Johhny som driver bloggen Stationsvakt skriver att man alltid kunnat ha sex med en robot och refererar till filmen "Lars and the Real Girl" som handlar om Lars Lindström, (spelad av Ryan Gosling) en ung kille med vanföreställningar, som inleder en kärleksrelation med en uppblåsbar docka han köpt på nätet.