Dom mot misstänkt mördare uppskjuten

NYHETER

Tingsrätten behöver ytterligare tio dagar på sig

Tingsrätten i Helsingborg behöver ytterligare tio dagar på sig för att avkunna dom mot den 21-årige skåning som åtalats för dubbelmord, men som släppts på fri fot efter rättegången.

Samtidigt inleder polisen en ny satsning för att finna det försvunna paret från Båstad som mordåtalet gäller. Sökandet ute i terrängen av polisens hundpatruller har redan återupptagits. Kustbevakningen ansvarar för undersökning av vattendrag och det finns också planer på att ta hjälp av orienterare.

Inga kroppar har hittats

Sökandet kommer att pågå uppåt en månad, berättar länskriminalens utredningschef Tommy Lindén för TT. Att den åtalade 21-åringen har släppts kan tolkas som att rätten anser att han inte kan fällas för mord. En starkt bidragande orsak är troligen att kropparna efter paret inte hittats. Polisen har heller inte hittat något mordvapen, däremot blodspår från både mannen och kvinnan i den bil som 21-åringen kört.

Sökandet fortsätter

Sökandet kommer att fortsätta i många år om inte den pågående kraftansträngningen lyckas, oavsett domstolens utslag och oavsett om detta överklagas. – Nu och då kommer vi under de närmaste tio åren göra nya försök. Även om målet skulle vara förlorat har vi ett stort intresse av att hitta kropparna, säger Tommy Lindén. Domen i Helsingborgs tingsrätt kommer den 10 september.

TT