Nu kommer Fight Club till Göteborg

NYHETER

”Det blir mycket mer seriöst än i Stockholm”

1 av 2 | Foto: "FIGHT CLUB" Precis som i succéfilmen med Brad Pitt träffas medlemmarna i hemlighet för att slåss mot varandra.

Skulle du vilja ge din chef på käften?

Då har du chansen nu. Den 11 november kommer Fight Club till Göteborg – ett arrangemang där man anmäler sig själv och någon man vill klå upp till slagsmål.

Det verkar som om många vill göra upp på det gamla hederliga sättet. Fight Club har nämligen blivit en succé i de städer den arrangerats i. Här får vem som helst anmäla sig tillsammans med någon man vill ge på käften och sedan göra upp inför en betalande publik.

Anmälningarna i Göteborg har redan börjat strömma in. Men tiden och platsen är fortfarande hemliga.

- Vi är inte klara än, men det här blir mycket mer seriöst än i Stockholm. Vi kommer att ha sjuksköterska och använder kompetent personal, säger en av arrangörerna till GP.

”Kan falla under ofredande”

För några veckor sedan anordnades ett slagsmål på en gammal fiskebåt vid Söder Mälarstrand i Stockholm.

Enligt polisen kan det vara lagligt.

- Om det sker i ett privat sällskap är det inget brott. Men på allmän plats, där folk kan ta illa upp, kan det falla under ofredande, säger Ali Lindholm, på underrättelseroteln på länskrim i Stockholm.

Fenomenet är stort i Storbritannien, där arrangerade slagsmål går under namnet White collar boxing.

- Jag är förvånad över att de inte kommit till Göteborg förrän nu. I Storbritannien är det enormt populärt. Här anmäler ofta företag sin personal till eventen, som en form av teambuilding och för att folk ska få en chans att ta ut sina aggressioner mot chefer och kollegor, säger Anderas Sjöström, MMA-utövare (mixed martial arts) och thaiboxare.

Reglerna i slagsmålsklubben i Göteborg

Titti Jersler, Johan Edling