Hon hittade sin stulna hund på internet

Publicerad:
Uppdaterad:

Bestämde träff med tjuvarna - fick tillbaka sin hund

För tre veckor sedan blev hennes sju månaders-valp stulen. Sedan dess har hon förtvivlat letat efter sin hund. Tills i onsdags då den dök upp i en annons på internet.

AMSTAFF. Hunden var av rasen American Staffordshire Terrier. (Hundarna på bilden har inget med artikeln att göra.)
AMSTAFF. Hunden var av rasen American Staffordshire Terrier. (Hundarna på bilden har inget med artikeln att göra.)

Det var för drygt tre veckor sedan, när hon sent på kvällen var ute med sin valp på Lundavägen i Malmö, som en bil stannade. Två män hoppade ut och frågade om de fick klappa hunden. Sedan tog de kopplet och förvann med hunden i bilen.

– Hon vågade av rädsla för att råka illa ut, inte göra något då, men kontaktade genast polisen, säger Malmöpolisens presstalesman Karin Brange.

Hittade annons på Blocket

Sedan dess har hon förtvivlat letat efter sin hund, utan framgång. Tills i går när hon plötligt upptäckte en annons på Blocket.se. Under "Till salu" fanns det en bild på hennes stulna älskling. Hon kände igen den direkt - hennes sju-månaders valp av rasen Amstaff, American Staffordshire Terrier. Tillsammans med en vännina slog hon genast numret till hundtjuvarna och bestämde träff för ett köp.

Grep hundarnatjuvarna på platsen

Därefter ringde hon polisen som skickade spanare till platsen. När de kom till platsen sprang hunden glädjestrålande till sin matte.

– Det gick inte att ta miste på att hunden tillhörde henne. Den sprang rakt i famnen på henne. Dessutom hade den en chip i örat som vi kunde identifiera den på, säger Karin Brange.

Polisen kunde gripa de tre hundtjuvarna, som var i åldrarna 25-30 år, direkt på platsen.

Vad kan du göra för att skydda din hund?

Om din hund försvinner eller bli stulen:

Så gör du för att undvika att köpa en stulen hund på internet:

Titti Jersler

Publicerad: