"Jag ska jag konkurrera ut Björn Ranelid"

NYHETER

Att Cissi Wallin är en mångsysslare är en underdrift. Hon är skådespelare (bland annat i Tjenare Kungen), musiker och projektledare för filmkollo. Och så planerar hon att skriva nästa stora generationsroman.

Foto: Namn: Cissi Wallin. Ålder 22 år. Bor: Söder om Söder.

Hej Cissi, vad gör du nu för tiden?

- Jag jobbar som skådespelerska, bland annat för SVT och independentfilmare. Sen har jag åkt runt hela Sverige och haft egoboosting-kurser för högstadietjejer. När jag är ledig gör jag en humorpilot på uppdrag av P3. I sommar väntar ett inhopp i en brittisk komedi, tyvärr måste jag knipa käft om detaljerna...Sist men inte minst jobbar jag med ett långfilmsmanus.

Du har många järn i elden minst sagt.

- Ja, men det är så jag vill ha det. Energi föder energi! Sa jag att jag ska driva ett filmkollo i sommar i samband med Marit Bergmans popkollo? Det är inte så pk som det låter. Tanken är få in unga tjejer i svensk film, speciellt inom foto och regi. Sen tänkte jag konkurrera ut Björn Ranelid genom att skriva en generationsroman.

Och så gör du musik också?

- Ja, under namnet Miss Fine Wine. Det är lite Kate Bush-doftande, ganska drömsk och rättfram musik. För första gången ska jag turnera med eget band. Så nu kan jag svänga hur mycket jag vill.

Vad kan vi förvänta oss av spelningen på lördag?

- Det blir ganska avslappnat, intimt och nära. Jag tycker inte att man är en äkta artist om man försvinner iväg från publiken.

Finns det några spelningar du inte skulle ställa upp på?

- Det skulle vara firmafester. Jag har gjort en del sådana och det är alltid samma grej: fulla Bengt som vill höra Creedence och folk som somnar i rödbetssalladen.

Vem är Sveriges bästa mångsysslare enligt dig?

- Caroline af Ugglas! Flummig som fan, men dödsskön. Hon gör så mycket och skäms inte för det. Folklig och kreddig på samma gång liksom.

Lovisa Madås

Allt om Stockholm