Nyheter

Hotade familjen till sin makes mördare

Av: 

Kajsa Sigvardsson

NYHETER

Rättegången mot Kirsebergsänklingen har börjat

Den åtalade 35-åringen står inför rätta för att ha hotat sin makes mördares familj.
Den åtalade 35-åringen står inför rätta för att ha hotat sin makes mördares familj.

Ett mycket tragiskt efterspel.

Det kallade åklagaren i går målet mellan Kirsebergsmördarens familj och maken till mordoffret – han som nu står inför rätta för att ha hotat familjen.

Med öppen jacka och något sänkt blick gick den 35-årige mannen in i rättssalen i Malmö. För två år sedan var han där för att följa rättegången mot makens mördare, dådet som kallats Kirsebergsmordet.

Det var vid den tiden han skrev fem hotbrev till mördarens familj – och hotade döda deras son.

”Var så ensam”

I oktober i år åtalades han för olaga hot och när rättegången hölls mot honom i går kunde han inte förklara varför han skrivit breven.

– Jag mådde fruktansvärt dåligt och var så väldigt ensam. Hela min tillvaro slog i spillror när min make mördades. Jag bar på ett helvete och mitt i detta skrev jag breven. Jag förstår nu att det drabbade oskyldiga människor men jag förstod det inte då, förklarade han inför rätten.

Hårt drabbad

Den mördades mamma och syster ville inte vittna med 35-åringen i salen. När han lämnat rummet berättade mamman gråtandes om tiden efter hotbreven.

– Jag fick panik när jag insåg att någon ville skada min familj. Det svåraste var att förklara för min lilla dotter att vi blivit hotade till livet, sa mamman.

Åklagaren yrkade på villkorlig dom. 35-åringens advokat vill att han ska frikännas på grund av hur hårt han drabbats av omständigheterna.

Dom kommer 18 december.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert: