Sopkastande grannen dömd för andra gången

NYHETER

”Jag tror inte att domen stoppar henne”

Foto: Trots bildbevis nekar den 61-åriga kvinnan till att ha kastat in avfall på granntomten.

Grannarna attackerades med plommon, blomkål och lökrester.

I går dömdes en 61-årig kvinna i Malmö för andra gången för ofredande.

– Är det slut nu, undrar den attackerade grannen efter domen.

Det är onekligen en synnerligen utdragen grannfejd som nu återigen behandlats i domstol.

Grannarna i Bunkeflostrand har legat i konflikt med varandra i tolv år. För två år sedan dömdes den 61-åriga kvinnan för att vid 13 tillfällen ha kastat in avfall på grannarnas tomt. Men domen i tingsrätten satte inte stopp för henne. Bara ett par dagar efter domslutet, där hon dömdes till böter och skadestånd, började kvinnan kasta avfall över tomtgränsen igen.

”Hon tog död på alla min yngel”

– Vi trodde att förra domen var slutet på den här historien. Men tji fick vi, säger grannen som tillsammans med sin hustru nu återigen blivit tilldömda skadestånd från kvinnan.

Bråket mellan familjerna började med oenigheter kring en häck som skiljer de båda tomterna åt. Häcken är för länge sedan ersatt med ett staket med taggtråd för att skydda guldfiskodlingen som den attackerade grannen har på sin tomt.

– Vid ett tillfälle slängde hon plommon ner i vattnet som ruttnade och tog död på alla min yngel, säger mannen till Punkt SE strax efter att han mottagit domen.

”Jag tror inte det stoppar henne”

Bråket har hållit på länge – skulle ni ha kunnat göra något annorlunda så att det här inte skulle ha behövt hamna i domstol?

– Nej, faktiskt inte. Hon har trakasserat oss och nu får det vara slut på eländet, säger mannen.

Enligt domen har kvinnan uppenbarligen inte fäst något avseende vid att hon tidigare dömts och därför ska hon denna gång betala ett högt bötesbelopp – 10 500 kronor.

– Men jag tror inte det stoppar henne. Det skulle inte förvåna mig om det börjar regna in en massa skit på vår tomt igen om ett par dagar, säger grannen.

Den 61-åriga kvinnan har hela tiden förnekat att det är hon som slängt avfallet över staket.