Lå mig gå före i klubbkön, nu!

Foto: Eric Rosén är 27 år, bloggar på detljuvalivet.blogspot.com och spelar skivor på Snottys på Söder.
NYHETER

En god vän till mig brukar tjata om att jag ska skriva om dans och vilken bra motion det är. Han vill att min slutsats ska vara att klubblivet är nyttigt, att man håller sig i form och är aktiv. Jag tror att han skojar, även om en eller annan utekväll kan bli lika svettig som någonsin Friskis & Svettis.

I själva verket är det livsfarligt, vi är ju döende hela bunten. Inte nog med att vi som går ut ofta och länge oupphörligen tillfogar levern smärta och lungorna extra mycket nikotinskador.

Dessutom löper vi betydligt större risk än andra att rånas eller få stryk, en naturlig konsekvens av att vara ute i natten bland fulla människor oftare än vad hemma-mysarna är. De senare löper som störst risk att bli brottsoffer när de snor sista timmen av arga gubbens tvättid.

Ett annat allvarligt hot för den trogne klubbesökaren är kylan, och det är nu den börjar bita ordentligt. Något måste göras, av rent medicinsk hänsyn, för att underlätta för stammisarna. Det är därför det finns gästlistor. Det är därför somliga får glida förbi, slipper förfrysa fötterna, värma sig med medtagen ljummen folköl i kön och inte behöver trängas med alla som går ut en gång per kvartal.

För klubbar man så sällan kan man gott stå där, insupa upplevelsen, ta del av äventyret och omfamna det. Tänka att ”gud, vad skönt att vi inte ränner runt på stan så ofta längre” och så är det bra med det.

Så släpp förbi mig, nästa gång, om jag ber dig. Anledningen till att jag frågar är sannolikt att det blivit en kommunikationsmiss någonstans, att jag glömt att höra av mig eller att vakten just den kvällen är extra ogin.

Så bered en väg för herran. Flytta på dig! Om inte för att jag förtjänar det så för att jag löper tusenfaldigt större risk än dig att hamna i dåligheter, sjuksäng eller på polisstationen än du. Visa mig den hänsynen. Bums.

Eric Rosén