De skar bort barnens ögon

Av: Olof Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Pappan: "Det är som en skräckflim"

Utskurna ögon Erik hyrde ut sin lägenhet till några barnfamiljer. När han kom hem hade porträtten på hans barn fått ögonen bortskurna.
Foto: privat/gotlands tidningar
Utskurna ögon Erik hyrde ut sin lägenhet till några barnfamiljer. När han kom hem hade porträtten på hans barn fått ögonen bortskurna.

Erik hyrde ut sin lägenhet på Gotland. Men när han kom hem fick han en chock.

Porträtten på hans barn hade fått ögonen bortskurna.

– Jag vill veta varför man gör så här. Det är sinnessjukt.

Med kort varsel erbjöd Erik sin lägenhet till några barnfamiljer som ville tillbringa sommaren på Gotland. Men inspektionen av lägenheten blev en mardröm.

På väggarna hänger skolfoton och babybilder på hans fyra barn. Men medan lägenheten var uthyrd har någon plockat ner porträtten, tagit ur bilderna och klippt bort ögonen på barnen. Det skriver Gotlands Tidningar i dag.

Hängdes tillbaka

Därefter har bilderna satts tillbaka i ramen och hängts tillbaka på väggen. På en av porträtten har ansiktet skurits bort helt och ersatts av en teckning.

– Jag vet inte vad jag ska säga, det här är helt sjukt. Det känns som om de stulit mina barns själar. Om de hade rivit sönder bilderna skulle det vara en annan sak, men att skära ut ögonen och hänga upp dem igen är skrämmande, säger Erik till Gotlands tidningar.

Falska identiteter

Erik, som egentligen heter något annat, har utan framgång försökt hitta de skyldiga. Lägenheten hyrdes med falsk identitet men Erik tror att han nu spårat familjen till Västerås.

– De har lurat andra människor på vägen, och när vi försökt ringa på olika telefonnummer har de gått till andra personer eller till företag som inte finns längre.

Skyllde på sonen

I måndags ringde mannen som hyrt lägenheten upp Erik. Han erbjöd pengar som kompensation för det som hänt.

– Han skyllde på sin 12-årige son som han sa hade damp. Men det här är inte gjort av ett barn med koncentrationssvårigheter. I så fall måste han haft hjälp av en vuxen, säger Erik.

Har inte berättat för barnen

Erik fick inget telefonnummer och nu letar polisen efter familjen som är skyldig Erik över 10 000 för hyra och städning.

För Erik kommer dock pengarna i andra hand. Han har ännu inte berättat vad som hänt för sina barn.

– Jag vet ännu inte hur jag ska förklara för dem vad som hänt. Hur säger man till små barn att någon skurit ut deras ögon?

Publicerad: