Polisteori: Hon blev mördad för pengar

1 av 3 | Foto: Misstänkta Rumskamraten Amanda Knox och hennes pojkvän Raffaele Sollecito misstänks för medhjälp under mordet på Meredith Kercher.
NYHETER

Sexmordet på Meredith Kercher, 21, kan ha utlösts av ett bråk om pengar, tror den italienska polisen.

– Det kan vara så att Meredith anklagade Amanda Knox för att ha stulit 250 euro, säger polisutredaren Edgardo Giobbi.

Polisen har undersökt Merediths pengauttag. Hon brukade normalt göra uttag på runt 30 euro i taget, säger Giobbi. Men två dagar före sin död tog hon ut 250 euro, cirka 2 300 kronor. Förmodligen skulle hon använda pengarna till att betala hyra för den bostad som hon delade med Amanda Knox.

Försvunna

Men pengarna är borta. Värden har inte sett till dem och de fanns inte i bostaden. Däremot hade Amanda Knox 215 euro i fickorna när hon arresterades den sjätte november, fem dagar efter att Meredith hittats död.

Polisens teori är att Meredith anklagade Amanda för stöld.

– Det kan ha varit gnistan som utlöste ett bråk, säger Edgardo Giobbi till The Observer.

Amanda Knox, 20 och hennes pojkvän Raffaele Sollecito, 23, sitter fängslade som misstänkta för inblandning i mordet. Rudy Hermann Guede, 20, är också misstänkt och sitter fängslad i Tyskland där han greps efter att den italienska polisen efterlyst honom internationellt. Han väntas utlämnas till Italien inom kort.

DNA-fynd

Giobbi säger att man tror att Knox och Guede var i bostaden när Meredith kom hem.

– Ett alternativ är att Guede stal pengarna och använde dem till att betala biljetten till Tyskland, säger Edgardo Giobbi.

Guedes DNA hittades på Merediths kropp. Han har också erkänt att han var i bostaden när mordet utfördes. Han var dock på toaletten och hade inget med det att göra. Det var en okänd italiensk man som utförde mordet, har han sagt.

Tidigare har barägaren Patrick Diya Lumumba, 38, också suttit fängslad för mordet på Meredith, men han har släppts i brist på bevis mot honom.