Unga flickor utnyttjade av ”telemontör”

NYHETER

Var ensamma hemma - då passade pedofilen på

Han kartlade flickorna och förgrep sig på dem när de var ensamma hemma.

En gång utklädd till telemontör.

Foto: Pedofilen kartlade flickorna och visste när de var ensamma hemma.

Göteborg Den 40-åriga mannen sökte upp sina offer på nätet.

Minst tio tjejer mellan tolv och femton år kan ha utnyttjats av en 40-årig man.

I mitten av augusti klädde mannen ut sig till telemontör och åkte hem till en 12-årig flicka i Göteborg.

Föräldrarna hade precis åkt till jobbet och flickan var ensam med en kompis. Mannen ringde på dörren. Klädd i arbetskläder, keps och med ett mätinstrument i handen tog han sig in i huset. Han drog ner blixtlåset på flickans tröja och tafsade på hennes bröst. Sedan försvann han.

Våldtogs hemma

Mannen greps efter att han själv några dagar senare ringde upp familjen från en telefonautomat på en bensinmack där han filmades av en övervakningskamera. Nu sitter han häktad.

I mannens mobiltelefon har polisen hittat nummer till ytterligare drygt tio tjejer.

En av tjejerna har berättat för polisen att mannen tre gånger kommit hem till henne och våldtagit henne när hon varit ensam hemma.

-Så vitt vi förstår använder han internet för att skaffa de här kontakterna. Han verkar ta kontakt med flickor och försöker bli kompis med dem, säger Håkan Johansson, åklagare i Göteborg.

Han kartlägger sedan tjejerna - tar reda på var de bor, när de är ensamma hemma och har i åtminstone två fall kommit hem till dem.

I mannens bil har polisen hittat gps-utrustning och en dator med barnpornografi.

Tidigare är 40-åringen dömd för att ha utnyttjat en 12-årig tjej och misstänkt för att ha blottat sig. Mannens bakgrund oroar polisen.

-Det är ju risk för att han har begått fler sådana här brott men vi har inga konkreta brottsmisstankar, säger Håkan Johansson.

Karin Johansson