Vilda djur hotar likletande efter Amazonaskraschen

NYHETER

Rio de Janeiro (TT-Reuters)

Liken efter Gol-kraschen i Amazonas ruttnar bort och kan dessutom bli uppätna av vilda djur, klagar anhöriga.

Brasiliens regering skickade i helgen ytterligare 80 soldater till det oländiga området i hopp om att hitta fler av de 154 dödsoffren.

Efter den spektakulära flygkraschen för tio dagar sedan har 117 kroppar hittats i djungelområdet nära gränsen mellan delstaterna Mato Grosso och Pará. Fortfarande saknas alltså 37 lik, som tros ligga utspridda över ett stort område. De anhöriga är rädda att de inte ska gå att identifiera om bärgningen tar för lång tid, och har klagat över att den gångna veckan har bara 37 soldater skött finkamningen av marken.

Pass beslagtagna

Det mindre flygplan av typen Embraer Legacy som Boeingen från flygbolaget Gol krockade med hålls kvar i Brasilien under utredningen. Två USA-medborgare som körde Legacyn har fått sina pass beslagtagna för att inte kunna fly landet.

Legacyn kom undan med blotta förskräckelsen och kunde efter krocken nödlanda på ett militärt flygfält. Dess transponder, som skickar signaler om var planet befinner sig, var antingen sönder eller avstängd, vilket utlöst misstankar om att Legacyn var ute i skumma affärer.

TT