Nyheter

En stor stark & en strike, tack!

After work. Helena Hedengren bowlar tillsammans med sina arbetskompisar Petra Fekete, Claudia Hedin och Maria Eriksson från Poolia.
After work. Helena Hedengren bowlar tillsammans med sina arbetskompisar Petra Fekete, Claudia Hedin och Maria Eriksson från Poolia.
Bilbanerace till ölen.

NYHETER

Botten upp och strike. Nu väljer allt fler stockholmare bowling, boule, biljard och andra spel som öltillbehör. Slut på stillastående barhäng, med andra ord.

Kanske har det med rökförbudet att göra? Eller har en vind av barnasinne blåst över befolkningen? Hur som helst, plötsligt vill fler förena krogbesöket med aktiviteter. Fler privatpersoner Boulebar är ett ställe som erbjuder den möjligheten.

– När vi öppnade för två år sedan var det mest företag som kom, men nu blir det fler och fler privatpersoner. Särskilt i höst har vi märkt av en ökning, säger Niklas Marklund, ansvarig för bokningen på Boulebar.

Ballbreaker i Stadshagen är som en stor lekhage för vuxna. Här finns, för utom bowling, biljard och bil bana, simulatorer för golf, fotboll, jakt och ishockey.

– Vi såg att det fanns ett intresse för att aktivera sig när man går ut. Det blir ett mer avslappnat sätt att umgås på, säger Anders Nilsson, delägare i Ballbreaker, när han visar runt i lokalen.

I ett bås, inrett som en jaktstuga, skjuter Michael Lager låtsasänder på en skärm tillsammans med några arbetskompisar.

– Det blir mer socialt att gå ut på det här sättet, man gör något roligt tillsammans, säger han.

Några ställen med spel och öl:

Biljard

Boule

Bowling

Allt möjligt

Rebeckan Franzén, Aftonbladet

ANNONS

Slipp myggen i sommar! Hos MEDS hittar du mygg- och fästingmedel till låga priser för hela familjen.

Extern länk från MEDS

Köp här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter