Polisen söker misstänkt man

NYHETER

Föräldrarna: ”Vi är säkra på att han har med hennes försvinnande att göra”

Foto: Skynews
Välkomnar efterlysningen Madeleine McCanns föräldrar är säkra på att den mystiska mannen har med deras dotters försvinnande att göra.

Var det Madeleine McCann som mannen bar bort i natten?

Den portugiska polisen är mycket intresserad av att få veta mer om den mystiska mannen som sågs i Praia Da Luz samma kväll som Madeleine McCann, 4, rövades bort.

– Vi är säkra på att han har med hennes försvinnande att göra, säger hennes pappa Gerry McCann.

Polisens starkaste spår kan vara uppgifter att en man setts i Praia Da Luz samma dag som Madeleine kidnappades, den 3:e maj, bärandes på vad som kan ha varit ett litet barn.

Madeleines föräldrar kommenterade i dag polisens beslut att gå ut med informationen.

– Vi välkomnar beslutet. Vi är säkra på att mannen har med hennes försvinnande att göra, sa Madeleines pappa Gerry i ett kort uttalande på lördagen.

Beslutet att gå ut med vittnesuppgifterna kom efter att föräldrarna diskuterat med polisen om saken.

Gerry och Kate McCann vädjade efter upplysningar:

– Vi vädjar alla att berätta vad de vet om detta för polisen. Har mannen setts någon annanstans? Var han tillsammans med ett barn? Hade han något fordon? Vi vädjar till både de fast boende i Praia Da Luz och till semesterfirare som kan ha sett något, sade Gerry McCann. Minsta lilla information kan vara vital.

Han gjorde också klart att föräldrana inte skulle göra något mer offentligt uttalande så länge polisutredningen pågår.

Enligt polisens uppgifter ska mannen vara ljushyad och i 35 till 40-årsåldern. han ska vara 1,80 meter lång och bar en mörk jacka och ljusa byxor.

Robert Triches