Freivalds klipp: 3 500 000 kr

NYHETER

Gör jättevinst när skandallägenheten säljs

1 av 2

Nu säljer Laila Freivalds skandallägenheten.

Och tjänar miljoner.

– Den kommer säkert att säljas ganska snabbt. Det är en väldigt attraktiv bostad, säger mäklar-vd:n Erik Olsson.

Det var köpet av den lyxiga hyresvåningen på Kungsholmen som fällde Laila Freivalds 2000.

Nu säljer hon och maken Johan Hedström den 126 kvadratmeter stora femrummaren.

– De ska flytta till en mindre lägenhet. Dottern har ju flyttat hemifrån nu, säger en granne till Aftonbladet.

Enligt grannen ska paret Freivalds-Hedström bo kvar i Stockholm.

Marmorgolv i hallen

Lägenheten som har dubbla terrasser och marmorgolv i hallen såldes till Laila Freivalds och hennes make för drygt två miljoner kronor.

Nu är utgångsbudet fem miljoner kronor.

Erik Olsson, vars mäklarfirma sköter försäljningen, vill inte spekulera i slutpriset, men flera andra mäklare som Aftonbladet talat med tror att priset kommer att stiga betydligt.

Vinst på 3–4 miljoner

Bedömningarna spänner från 43 000 ända upp till 50 000 kronor kvadratmetern. Det skulle betyda att slutpriset hamnar mellan 5,4 och 6,3 miljoner och att paret Freivalds-Hedström skulle göra en vinst på lägenheten på mellan 3,5 och 4,3 miljoner kronor.

– Det är balkongerna som gör det. Mycket folk söker också större lägenheter samtidigt som det är brist på sådana. Och då blir priset därefter, säger en mäklare.

”Spiller över på s”

Laila Freivalds har inte längre några uppdrag för socialdemokraterna. Men att hennes lägenhetsaffär hamnar i fokus igen innebär ändå ett bakslag för socialdemokratin, tror Erik Lakomaa, konsult och vd på pr-byrån K-Street Advisors.

– Skadan för Freivalds är redan skedd. Men hon är fortfarande en symbol för socialdemokraterna och på så sätt spiller det över på dem. Det kan till exempel försvåra för deras politik på området, även om de som driver den politiken kanske inte alls skulle göra lika-dant som hon, säger Erik Lakomaa.

Aftonbladet har inte lyckats nå Laila Freivalds för en kommentar.

Eva Buskas