Gripen för mord på cykelbana

NYHETER

Polisen har gripit den efterspanade man som anhållits misstänkt för att ha skjutit ihjäl en man på en cykelbana i Farsta i södra Stockholm förra lördagen.

Gripandet skedde på söndagskvällen, uppger TV 4 Stockholm.

Polisen hittade den misstänkte, som är i 40-årsåldern, på en plats strax norr om Stockholm. Tillsammans med honom grep polisen ytterligare fyra personer. Tre av dem anhölls natten till måndagen för skyddande av brottsling, medan den fjärde släpptes.

Anhållen i sin frånvaro

Misstankarna riktades mot den nu gripne mannen redan några timmar efter dödsskjutningen och han har sedan dess varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för mord, sade stationsbefälet vid Söderortspolisen Krister Sehlstedt till TT.

Både den ihjälskjutne mannen och den misstänkte är från Stockholmsområdet och sedan tidigare kända av polisen, enligt Sehlstedt.

Polisen har bedrivet ett intensivt sökande efter den misstänkte och kunde till sist lokalisera honom med hjälp av både inre och yttre spaning.

Inga vittnen

Den ihjälskjutne mannen hittades lördagen den 8 december på en cykelbana vid Säfflegatan i närheten av Farsta centrum i södra Stockholm. Det fanns inte omedelbart direkta vittnen till mordet. Polisen har förhört vittnen som kom till platsen efteråt och även talat med bekanta till offret.

Uppgifter från förhören ledde misstankarna till den nu gripne mannen som ska vara något år yngre än sitt offer.

TT